Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники 17 країн зібралися на Дипломатичному форумі в Острозькій академії

23.02.2019

У Національному університеті «Острозька академія» сьогодні відбувся Дипломатичний форум. Уперше на платформі закладу вищої освіти одночасно зустрілися представники дипломатичного корпусу та співробітники іноземних дипломатичних і консульських установ, що представляли 17 країн світу. Це стало підставою встановлення десятого ювілейного рекорду України у категорії “Масові заходи”.

«Нашим завданням було детально ознайомити дипломатів і послів з феноменом Острозької академії в українській освіті і культурі. Під час візиту і спілкування зі студентами вони переконалися, що Острозька академія — це вже бренд і для того, щоб отримати якісну освіту не обов'язково їхати у великі міста. Сьогоднішній візит буде відображений у журналі “Україна дипломатична”, а також у документальному фільмі про Україну, який ми знімаємо», — зазначив співорганізатор Дипломатичного форуму, Генеральний директор Державного підприємства “Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв” Павло Кривонос.

За словами декана факультету міжнародних відносин, професора Алли Атаманенко, цей захід важливий з багатьох точок зору, адже його результати — вагомий поштовх для подальшого розвитку міжнародного співробітництва, культурної дипломатії України та міжкультурної комунікації багатьох держав.

«Дипломати ознайомилися з найстарішим і, водночас, одним із найсучасніших за навчальними технологіями університетом України, унікальними пам’ятками міста Острога, яке свого часу відіграло непересічну роль у ренесансі української нації. Це важливий захід у плані професійної підготовки майбутніх дипломатів, адже в Острозькій академії функціонує факультет міжнародних відносин», — зауважила Алла Атаманенко.

Студенти мали можливість поспілкуватися у форматі «запитання-відповідь» із представниками дипломатичного корпусу, його дуаєном, практиками-дипломатами щодо перспектив стажування в дипломатичних і консульських установах, участі у міжнародних обмінних програмах, цікавились культурою та особливостями країн, можливими формами співпраці тощо.

Крім цього, під час форуму відбулася посвята Павла Кривоноса у почесні професори кафедри міжнародних відносин Національного університету “Острозька академія”.

«Я ставила питання послу Чеської Республіки в Україні щодо співпраці в галузі туризму. Він зауважив, що кожна країна повинна мати ключові туристичні точки, які б її презентували. І в Україні, і в Чехії такі точки є, тому потрібно працювати над реалізацією цієї ідеї. У світі, який так швидко змінюється, важливо бути відкритим, пізнавати нові країни, їх культуру, адже вони готові ділитися своїм досвідом. Сьогоднішній Форум — яскраве свідчення цього», — поділилася враженнями студентка факультету міжнародних відносин Тетяна Милашевська.