Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії спікер з Чехії провів лекції з політології

22.11.2019

В Національному університеті «Острозька академія» 21 та 22 листопада 2019 року відбулися відкриті лекції головного редактора рецензованого журналу «Acta Politologica», доктора політичних наук, викладача Інституту політичних наук Карлового університету в Празі – Мілоша Брункліка, в межах проекту “The Comparative Studies of Democratization: Transition Politics in V4 countries and Ukraine” та за сприяння Вишеградського фонду V4EaP Visegrad University Studies Grant No. 61610036.

«Це дуже хороша можливість обмінятися досвідом з українськими колегами та студентами щодо особливостей демократичних перетворень в країнах Вишеградської четвірки. Мені дуже сподобалась атмосфера та активна участь студентів в дискусії під час лекцій», - зазначив запрошений лектор Мілош Брунклік.

Цей проект став можливим завдяки V4EaP Visegrad University Studies Grant №61610036 від Міжнародного вишеградського фонду. Проект співфінансують уряди Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини за допомогою вишеградських грантів Міжнародного вишеградського фонду. Місія фонду полягає в просуванні ідеї щодо сталого регіонального співробітництва в Центральній Європі.

У вересні 2019 року розпочато виконання третього етапу проекту Міжнародного Вишеградського Фонду, спрямованого на імплементацію навчального курсу «Компаративні студії демократизації: транзитивна політика в країнах V4 та Україні» для студентів спеціальності «Політологія» кафедри політології та національної безпеки Національного університету «Острозька академія». Третій етап проекту триватиме з 1 вересня 2019 року по 30 червня 2020 року. Імплементація дисципліни «Компаративні студії демократизації: транзитивна політика в країнах V4 та Україні» для студентів кафедри політології та національної безпеки Національного університету «Острозька академія» здійснюється за навчальним планом спеціальності «Політологія» на 2019–2020 навчальний рік в межах якого лекції з курсу читають запрошені лектори з університетів країн Вишеградської групи.