Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Нагородження знавців творчості Уласа Самчука

22.05.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 22 травня відбулося нагородження переможців VIII Всеукраїнського конкурсу «Визвольна боротьба у творчості Уласа Самчука», який проводиться з ініціативи та за підтримки сім’ї Соколиків, представників української діаспори у Канаді і єдиних розпорядників спадщини Уласа Самчука. Оксана та світлої пам’яті Ярослав Соколики були ініціаторами встановлення пам’ятника видатному українському письменнику-публіцисту до його 100-річного ювілею, відкриття музею Уласа Самчука в місті Рівне, а також надали Національному університету «Острозька академія» права на перевидання його творів для широкого кола читачів в Україні.

«Твори Уласа Самчука і сьогодні залишаються особливо актуальними та злободенними. Ми раді, що маємо можливість проводити такий конкурс щороку. Учасники різних вікових категорій та з різних куточків України надсилають нам наукові дослідження, учнівські твори чи свої публікації, розкриваючи різні аспекти творчості Уласа Самчука. Вважаємо, що такий конкурс сприяє національно-патріотичному вихованню молоді», – зауважила проректор з навчально-виховної роботи, доктор психологічних наук, професор Руслана Каламаж.  

У номінації «Краща наукова робота» першість здобули  Христина Семерин, Ірина Білоконь та  Юлія Артемова. Найґрунтовнішими  публікаціями про творчість Уласа Самчука у засобах масової інформації журі визнало статті аспіранта НаУОА Олександра Подвишенного,  учениці 10 класу Рівненської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 Ольги Полевік та учениці 11 класу Рівненського обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів Соломії Сопіги. У номінації  «Найкращий учнівський твір» найвищий рейтинг отримали учениця Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (Херсонська область, с. Великі Копані) Вікторія Пачкурна, учениця ОЗ НВК Асканія-Нова-гімназія (Херсонська обл., м. Асканія-Нова) Анна Шокун та учениця Полонського НВК № 2 (Хмельницька область, м. Полонне) Каріна Главацька.

Переможці конкурсу отримали грамоти, книги і грошові премії. Інших конкурсантів, чиї роботи також були виконані на високому рівні,  організатори нагородили заохочувальними призами та подяками. Серед відзначених подяками – активний учасник конкурсу Леонід Гапєєв, викладач позашкільної освіти гуртків основ журналістської творчості та профорієнтації з міста Харків, член Національної спілки журналістів України.

Варто зауважити, що на підведенні підсумків конкурсу були присутні представники української діаспори в Канаді пані Віра Маланчій та Богдан Колос.