Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Фестиваль китайської культури в Острозькій академії

22.02.2019

У Національному університеті “Острозька академія” з ініціативи відділу міжнародних зв’язків 21 лютого відбувся фестиваль китайської культури, на якому студенти та викладачі з перших вуст дізналися про цю екзотичну країну.

Волонтерка-викладачка китайської мови в Острозькій академії, китаянка із Шиньянського університету Ао Лан разом зі своїми колегами-волонтерами Чханом Юсоном та Чжао Нан співали пісні китайською, представили аудиторії національний одяг “Ханьфу” та виконали національний китайський танець. Також Ао Лан усіх приємно вразила грою на музичному національному інструменті — на китайській флейті вона виконала соло на Хулуси.

“Мені дуже подобається працювати в Острозькій академії! Тут надзвичайно гарно, також дуже привітні викладачі та студенти. Приємно вражає українська архітектура, дивовижні пейзажі. Крім цього, я дуже люблю українську їжу. І взагалі — українці дуже доброзичливо ставляться до китайців. Ми це дуже цінуємо”, — розповіла Ао Лан.

Усі охочі мали можливість взяти участь у чайній церемонії, яку проводив Чхан Юсон, дізнатися про секрети китайської каліграфії на інтерактивному занятті Ао Лан та зробити власну витинанку “Цзяньчжу” під час майстер-класу Чжао Нан.

“Китайська — це мій виклик. Виклик своїм можливостям і стереотипам. Усе розпочалося з простої цікавості. Що за мова така? Що за ієрогліфи та як їх писати (чи то малювати)? Сьогодні, після багатьох років спроб, успіхів та розчарувань, натхнення та зусиль, я можу впевнено сказати, чим для мене є китайська мова. Ця чарівна мова доводить, що всі бар'єри тільки в нашій голові. Китайську можна вивчити. Це не лише не дуже й складно, але і мегацікаво! Розмовний рівень — це точно так само доступно, як і базова англійська. А що найцікавіше, то китайська грамота дуже проста. Граматика, в порівнянні з українською, взагалі елементарна. Без наполегливості, звичайно, не обійтись. Найскладніше, для мене, в китайській — це тональність. Щоб ви розуміли, наприклад, звук "ш" залежно від наголосу і комбінації може означати і час, і справу, і світ, і камінь, і змію, і бути.

А ще вивчати китайську — означає не втрачати можливість. У нашому університеті вже сьомий рік вона викладається носієм мови. Це хороший шанс, який не можна проґавити. Про перспективи китайської мови у глобалізованому світі, думаю, навіть немає потреби зазначати. На ринку праці, зі знанням китайської, ваші можливості стрімко зростають. А ще, це дуже ефективний спосіб "розфарбувати" свої будні, додати в них трохи екзотики, часточку філософії та трішки загадковості! Завжди вірте у свої сили, кидайте виклики усім сумнівам та використовуйте усі можливості!”, — зазначила аспірантка, викладачка кафедри політології та національної безпеки Оксана Балашова

“Мене завжди приваблювала культура Далекого Сходу. Погодьтесь, є щось таємниче та незвідане у китайській каліграфії, танцях і музиці! На щастя, сьогодні я змогла хоч трішки доторкнутися до чогось прекрасного, зарядитися потужною енергетикою наших гостей і навіть попросити у Всесвіту одного разу відсвяткувати Новий рік у колі китайських друзів. Дякую Острозькій академії за таку можливість, а організаторам цього заходу скажу одне: хочемо ще!”, — поділилася враженнями студентка гуманітарного факультету Тетяна Оріховська.