Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

VI регіональний фестиваль ораторського мистецтва в Острозькій академії

21.11.2019

В Національному університеті «Острозька академія» 21 листопада відбувся VI регіональний фестиваль ораторського мистецтва. Захід за традицією організували в рамках вивчення курсу «Риторика» на тему: «Медіаграмотність як найефективніший засіб від впливу дезінформації». Організацією займалися студенти другого курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» під керівництвом викладача навчальної дисципліни, заступника декана факультету політико-інформаційного менеджменту, кандидата філологічних наук, доцента Юлії Маслової.

Захід спрямований на розвиток ораторських здібностей, комунікативних навичок та аналітичної роботи з інформацією. Учасниками фестивалю стали студенти декількох спеціальностей НаУ ОА, школярі та навіть студенти з іншої області. Усі оратори виступили з промовами, висвітлюючи одну тему під різним кутом, що дало змогу глядачам всебічно розглянути дану проблематику.

«Мета нашого фестивалю — пропагувати ідею ораторської майстерності: вишуканості думки, краси слова й сили пафосу та переконання! У своїй педагогічній діяльності, я дотримуюся правила завжди залучати студентство до процесу, лише тоді можна глибше зрозуміти предмет. Уважаю, що у взаємодії з школярами вдалося досягнути неймовірного успіху в організації фестивалю», - зауважила Юлія Маслова.

Виступи учасників оцінювала суддівська колегія у складі: доцента, декана факультету політико-інформаційного менеджменту Віталія Лебедюка, доцента, заступника декана факультету  Юлії Маслової, виконуючої обов’язки центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств установ та організацій Марини Пашковської. Серед критеріїв були як змістове наповнення промови, так і її представлення публіці оратором, але найголовнішим — зв’язок оратора з глядачами.

За результатами оцінювання перемогу здобула учениця 10 класу Острозького НВК «Школа I-III ст.- гімназія» Анастасія Бриненко. Учасниця вразила усіх своєю впевненістю та ретельною підготовкою до виступу. Ораторка отримала не лише цінний досвід та враження, а також чашку з емблемою факультету ПІМ та брошку у вигляді логотипу Острозької академії з лімітованої колекції. Також призи отримали переможці II та III ступенів та учасник, що виборов приз глядацьких симпатій.

«Фестиваль з ораторського мистецтва мені дуже сподобався. Беручи участь в ньому, я побачив як люди вміють представляти своє я. Отримав досвід, побачив приклади і сам був прикладом для інших. Маса емоцій та виступів дали поштовх рухатись та брати участь у подібних заходах. Конкурс з ораторського мистецтва дав мені можливість побачити над чим мені потрібно працювати. Знання та навички, які отримав, використовуватиму та поширюватиму в майбутньому», -поділився враженнями студент Владислав Дроздюк.