Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Найшвидший піаніст світу відвідав Острозьку академію

21.05.2019

До Національного університету «Острозька академія» 21 травня завітав Любомир Мельник із мистецькою лекцією «Зустріч за роялем».

«Я дуже радий відвідати Національний університет «Острозька академія», адже саме тут зароджувалися початки освіти в Україні. Саме вона стала центром духовного розвитку України. І зараз тут формується покоління нових патріотів», – зауважив Любомир Мельник.

У традиційному для Острозької академії форматі «запитання-відповідь», студенти спілкувалися з паном Любомиром та запитували про початок його кар’єри, джерела натхнення тощо. Піаніст ділився зі студентами своїм досвідом, життєвими історіями та роздумами:  

«Музика – це моє життя… Коли я був молодим, то ще не знав, що буду робити. Але вийшло так, що піано стало цілим моїм життям. Я не знаю, як це сталося, проте кожен день дякую Богу за це. Моя безперервна музика, яку ви слухатимете – це незвична музика, зовсім інший світ. Це чистий голос піано, який буде співати для вас».

Окрім того, для студентів Любомир Мельник заграв дві свої найвідоміші композиції «Ілівіон» і «Батерфляй».

Варто зазначити, що  Любомир Мельник є українським композитором і піаністом, який  народився в українській сім'ї, що емігрувала до Німеччини. Він відомий як один із найшвидших піаністів на планеті, який понад 30 років тому встановив одразу два світові рекорди Гіннеса. Маестро здатний грати 19,5 нот в секунду кожною рукою.

Ще на початку 80-х піаніст розробив власну нотацію і техніку гри надшвидких арпеджіо звану «безперервною музикою», написавши безліч творів з її використанням. Оскільки мало хто може виконати його твори, Любомир виступає сам, демонструючи неймовірне і щоразу вражаюче володіння інструментом.