Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

День відкритих дверей – 2019

21.03.2019

У Національному університеті «Острозька академія» двадцять першого березня  відбулася зустріч з абітурієнтами – День відкритих дверей. Близько двох сотень школярів із Хмельниччини, Волині, Львівщини, Івано-Франківщини, Житомирщини, Тернопільщини, Рівненщини, Київщини, Вінниччини, Дніпропетровщини та Сумщини завітали, щоб краще ознайомитися з академією та поринути в її атмосферу.

Захід розпочався із вітального слова ректора університету, професора Ігоря Пасічника, який розповів про специфіку навчання в Острозькій академії, обмінні програми та нові спеціальності.

«Сьогодні перед кожним із вас стоїть широкий вибір професій та університетів. А ви повинні обрати той заклад вищої освіти, випускники якого є затребуваними на ринку праці. Тому що головним критерієм престижності вищого навчального закладу в розвинених країнах є рівень затребуваності випускників як спеціалістів. Острозька академія є саме таким університетом. Роботодавці заохочують навіть тих студентів, які ще не отримали диплом бакалавра. Ви маєте можливість обрати той ЗВО, який займає високі позиції в рейтингах та не є корумпованим», – зауважив Ігор Пасічник.

Із умовами та особливостями цьогорічної вступної кампанії абітурієнтів ознайомила помічник ректора з питань освітнього менеджменту, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук. Пані Юлія продемонструвала учасникам заходу сайти та сторінки соціальних мереж, на яких розміщена необхідна інформація для абітурієнтів.

Про організацію дозвілля студентів, зокрема роботу культурно-мистецького центру, спортивних секцій та волонтерських підрозділів розповів заступник Голови Братства спудеїв Валерій Мирончук.

Згодом потенційні студенти відвідали деканати університету, спілкувалися з деканами та іншими викладачами про навчання на тих чи інших освітньо-професійних програмах. Також школярі та батьки відвідали екскурсії музейним комплексом Національного університету «Острозька академія» та  мали можливість побувати на будь-яких заняттях, а також відвідати студентські гуртожитки, аби відчути дух справжнього студентства.

Своїми враженнями від Дня відкритих дверей поділилася школярка з Рівненщини Єлена Крохмалюк:

«Після сьогоднішнього візиту до Острозької академії я, мабуть, поставлю її першою в пріоритеті серед інших ЗВО. Мені подобається цей навчальний заклад, ставлення викладачів до студентів, сам навчальний процес. Складається таке враження, ніби зараз я перебуваю у музеї, де переглядаю різні експонати. Планую вступити сюди на факультет міжнародних відносин та спробувати навчання за обміном в іншій країні. Але потім все рівно хочу повернутися до України, щоб змінювати щось тут».