Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Зустріч із представниками української діаспори в Канаді

20.03.2019

До Національного університету «Острозька академія» 20 березня завітали представники української діаспори в Канаді  – Орися-Роксолана Олійник, Олег та Божена Іванусів. Переселенці презентували для студентів університету книгу з історіями родин іммігрантів «Українські іммігранти на цукрових буряках».

Під час зустрічі гості розповідали свої життєві історії: переїзд їхніх родин до Канади, адаптування до країни та мови.

«Ми хочемо поділитися з вами історією життя нашої сім’ї та інших родин, які в ті часи були змушенні покинути свою країну. Ви дізнаєтеся, як українці працювали в Канаді і як вони зберігали свою українську культуру та мову», – зауважила автор книги Орися-Роксолана Олійник.

У книзі автори, Орися-Роксолана Олійник та її син Вадим, описують ситуацію в Альберті, Канаді і Європі після Другої світової війни, прибуття родин до Канади, переселення по країні, життя в наметових містечках, на фермах, їхню роботу та обов’язки.

«Більше 67 років минуло з тих пір, як перші українські сім’ї біженців прибули до Канади з Європи в рамках проекту «Цукрові буряки» 1948-1950 років. Всі ці родини розпочали своє життя в Канаді з  полів із цукровими буряками південної Альберти. Ідея написання історій цих сімей прийшла до Олега Іванусова нашого брата і дядька. Чимало тих, хто ділився із нами історіями свого життя, сьогодні вже з нами немає. І тому нам пощастило, що ми мали можливість поспілкуватися із цими людьми, які поділилися з нами своїм неймовірним досвідом. Без цих індивідуальних оповідань не було б що розповісти», – ідеться у передмові до книги.