Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Історія успіху: від студентки Острозької академії до судді

20.03.2019

Студенти Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» 20 березня мали можливість зустрітися із суддею Костопільського районного суду, випускницею нашої альма-матер Вітою Левчук.

Гостя розпочала зустріч з історії свого успіху:

«Після закінчення академії я займалася викладацькою діяльністю, проте зрозуміла, що це не моє, і продовжила пошуки себе. Згодом я працювала в Острозькому районному суді, ще пізніше – в господарському апеляційному, а зараз я на посаді судді Костопільського районного суду. Хоча я не зупиняюся на досягнутому. До того ж, життя знову привело мене до стін Острозької академії – зараз я навчаюся на аспірантурі та пишу роботу на захист ступеня кандидата наук».

Під час зустрічі студенти ставили питання досвідченій судді про низку юридичних моментів: процеси механізації роботи суду, перспективи автоматизації системи документообігу, фактичне існування презумпції невинуватості в Україні, недоцільність створення суду з питань інтелектуальної власності, вплив медіації на розвиток судових справ, перспективи розвитку молодого фахівця-юриста, фінансовий бік роботи судді. До того ж, гостя поділилася цікавими прикладами з власної суддівської практики.

На питання про те, як досягти успіху, Віта Левчук відповіла:

«Учіться! Це так важливо в житті. Коли я закінчувала навчання, мені здавалося, що оцінки в моєму дипломі ні на що не вплинуть, проте згодом мій середній бал 98,9 подарував мені додаткових 10 балів перед атестаційною суддівською комісією, і я отримала бажану посаду.  Дорогою до Острозької академії я запитувала себе: «Для чого навчатися, рухатися вперед та розвиватися?». Для того, щоб повернутися і стояти перед вами. Воно того варте!, – і на останок додала, – Суддя – це не професія, це покликання».