Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Педагогічний ФЛЕШ-меседж «Там, де починається освіта…»

19.11.2019

Виховання – це не поєднання заходів і прийомів,
а мудре спілкування дорослого з живою душею дитини.
Василь Сухомлинський

19 листопада 2019 року Національний університет «Острозька академія» приймав гостей – педагогічних працівників ЗДО Полонської міської об’єднаної територіальної громади в рамках проведення педагогічного ФЛЕШ-меседжу «Там, де починається освіта…». Організаторами проведення нестандартної методичної події виступили факультет міжнародних відносин та методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади. 

Захід розпочався вітальним словом заступника декана з наукової роботи факультету міжнародних відносин, кандидата психологічних наук Марії Августюк. Президент Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Назар Мартинюк ознайомив присутніх із планом роботи, порушив питання місця інноваційних педагогічних методик й творчості в сучасному освітньому середовищі, пригадав золоті зерна досвіду відомого українського педагога Василя Сухомлинського, чиї ідеї не втрачають своєї актуальності з плином часу й відповідають викликам, які постають у процесі навчання та виховання дітей і молоді.

Доктором психологічних наук, професором кафедри психології та педагогіки, координатором спеціальності «Початкова освіта» в Острозькій академії Галиною Гандзілевською було представлено творчу майстерню «Життєві сценарії: біля витоків свого Я». Педагоги мали змогу ознайомитися із різними методами роботи як з дітьми, так і дорослими. Приємно, що вони самі активно долучалися до демонстрації різноманітних психологічних вправ та психодраматичних технік: писали власну казку, працювали із метафоричними картами, конструювали соціальний атом за допомогою іграшок та моделювали життєву перспективу. 

Науково-методичним дуетом було представлено бінарний методичний вояж про особливості реформування української освіти, в ході якого відбувалася жвава дискусія щодо засобів самопрезентації, комунікації й розвитку дитячої творчості та мотивації педагога до роботи.

Опісля практичної частини, гості побували на екскурсії Національним університетом «Острозька академія», яку провела директор Музею історії НаУОА, кандидат історичних наук Анастасія Хеленюк. 

У залі колекції стародруків університету відбувся круглий стіл «Інновації – в практику навчально-виховного процесу», учасники семінарського заняття поділилися своїми враженнями про перебування в Академії. 

Фінальним акордом проведення ФЛЕШ-меседжу стало урочисте вручення двомовних сертифікатів про участь у заході (українською та англійською мовами) та книг-подарунків від НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» (Інституту ці книги були передані НТШ в Америці). Переможці інтерактивного розіграшу «Магія чисел» Людмила Дехтярук, Оксана Низовець і Наталя Зімірова отримали ювілейні фотоальбоми, присвячені 25-річчю відродженої Острозької академії. 

За багатолітню плідну співпрацю, пропаганду національно-патріотичного виховання, активну громадську позицію Подяками й пам’ятними подарунками були нагороджені справжні фахівці своєї справи, фасилітатори, новатори та професіонали методичної служби Полонщини Людмила Кондратюк та Ольга Салюк. 

Методична подія відбулася змістовно, оригінально й динамічно завдяки спільній праці усіх сторін, як і представників університету, так і гостей. На приємну згадку про зібрання було зроблено спільне фото. 

По завершенню офіційної частини, педагоги відвідали Музей книги та друкарства м. Острога, де прослухали цікаву екскурсію, яку провів Анатолій Хеленюк. 

Висловлюємо щиру подяку відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради та його методичному кабінету за відкритість до співпраці, якісний та професійний супровід усіх проведених подій.

 

Факультет міжнародних відносин та його Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина будуть раді співпраці та спільній організації науково-методичних семінарів для освітян з усіх областей України (контактна інформація: +380 96 9956 380 (Назар Мартинюк), e-mail: ohloblyn@oa.edu.ua).