Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До уваги абітурієнтів Острозької академії!

19.07.2019

Шановні абітурієнти, у Національному університеті «Острозька академія» триває вступна кампанія, яка стартувала 10 липня 2019 року. Прийом заяв та документів здійснюватиметься до 22 липня (для вступників на бакалаврат) та 23 липня (для вступників на магістратуру). Тому не зволікайте!

Ми щиро радіємо, що ви обираєте саме наш заклад вищої освіти як майбутнє місце свого навчання й цікавого студентського життя.

Розвиток нашого університету не зупиняється, ми постійно вдосконалюємося. Символічним є те, що цьогоріч ми святкуватимемо 25 років із дня відродження Острозької академії і у 2019 році ми пропонуємо 25 освітньо-професійних програм для здобуття освітнього ступеня бакалавр.

Наголошуємо, що цьогоріч Національний університет «Острозька академія» в рамках вступної кампанії-2019 здійснює набір на нову спеціальність бакалаврату 013 Початкова освіта, освітньо-професійна програма «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» та  нові освітньо-професійні програми: «Психологія креативності та інновацій» спеціальності 053 Психологія; «Цифровий маркетинг» спеціальності 051 Економіка; «Міжнародні фінанси», «Державні та корпоративні фінанси» спеціальності 072 Фінанси; банківська справа та страхування, «Літературна творчість» спеціальності 035.01 Філологія: українська мова та література.

Варто зауважити, що спеціальність «Початкова освіта» орієнтує випускників  на відкриття приватних закладів освіти, що дуже перспективно в умовах реформування системи освіти України. Детальніше про переваги та можливості навчання за цією спеціальністю дізнайтеся за посиланням:  https://www.oa.edu.ua/ua/info/news/2019/18-04-02 

Вичерпну інформацію щодо вступу, перелік конкурсних предметів у розрізі вище згаданих та інших спеціальностей і освітньо-професійних програм Національного університету «Острозька академія» Ви можете дізнатися:

Нагадаємо, що в Острозькій академії працює консультаційний центр для абітурієнтів, де вам допоможуть зареєструвати електронний кабінет, подати заявку, правильно виставити пріоритети. Волонтери з радістю проконсультують вас щодо питань навчання та дозвілля в Острозькій академії та проведуть екскурсію територією університету та гуртожитків.

Для отримання повної та детальної інформації щодо термінів, умов прийому, вступних випробувань та необхідних сертифікатів центру оцінювання для обраних спеціальностей звертайтеся в приймальну комісію за тел.: (097) 553-74-10.

 

Із 10 по 18 липня 2019 року до університету надійшло близько 3 000 заяв. А ви використали свій шанс?

Абітурієнти, які вже зробили свій вибір розповіли, чому обирають саме Національний університет «Острозька академія».

Роман Кравченко (м. Умань, Черкаська область):

– Чому Острозька академія? Усе дуже просто: хочеш отримати якісну освіту та відмінну базу знань – тобі сюди! Так міркую я та безліч задоволених випускників цього ЗВО. Атмосфера, оточення та професорсько-викладацький склад – все неначе наповнене відчуттям тріумфу розуму та мудрості. Особливо, якщо ти абітурієнт спеціальності «Філософія», де ерудованість та освіченість відіграють ключову роль. Головне бачити ціль, а тут тобі допоможуть. Як казав класик: «Da mihi ubi sto et terram movebo» (Дайте мені точку опори, і я переверну Землю!). 

Анна Лаврінець (м. Ніжин, Чернігівська область):

– Безумовно, це любов з першого погляду. 21.03.19 (День відкритих дверей) – вважаю цей день подарунком долі. День, коли перехоплювало подих і серце билося в шаленій радості від того, що, нарешті, тільки в стінах цього легендарного закладу я усвідомила, для чого з'явилася на світ, і в чому моє покликання, і справді визначилася зі спеціальністю. А щасливі посмішки студентів робили щасливою мене. Здивувало все: територія, сучасний стадіон, будівлі, храм, підземні прогулянки, класична музика замість дзвінків на заняття, затишні міні-кафе, де ніби вдома. А найбільше вразило те, що тут кожен вітається з тобою, навіть якщо бачить уперше. Тут справді виростають не тільки інтелектуали України, а Люди з великої літери, які піклуються один про одного, нашу величну історію та майбутнє рідної країни. Емоції переповнюють від вражень. Острозька академія, ти не така, як всі! Я просто це відчуваю.

Катерина Ткачук (м. Сарни, Рівненська область):

– Моє перше знайомство з Острозькою академією відбулося під час Дня відкритих дверей, який змінив усі мої думки про цей університет. На кожному кроці привітні та усміхнені студенти, викладачі. Атмосферні коридори, які надихають творити, що для мене фотографа дуже важливо. Приємна зустріч із  викладачами та деканами, які чітко дали відповідь на усі мої запитання про навчання та можливість поєднання фотомистецтва з культорологією. Після цього у мене виникло ще більше бажання навчатися в Острозькій академії. Якщо ти, саме ти маєш сумніви щодо навчання в академії, просто приїдь та відчуй цю атмосферу, яка панує на території університету.

Дмитро Загурський (Київська область):

– Острозька академія для мене не просто заклад вищої освіти. Навчатися  тут, особисто для мене, це крок у цивілізоване європейське майбутнє. Розбудова незалежної української держави неможлива без оновленої національної освіти, гуманізації, диференціації та інтеграції навчання. Тому на сучасному етапі становлення правової демократичної держави та інтеграції України до загальноєвропейського співтовариства дедалі більшої гостроти набуває проблема відтворення в суспільстві духовної, високоморальної особистості – творця власного майбутнього, гуманіста, громадянина, патріота України. Острозька академія, на мою думку, є фундаментальною основою для зміцнення і розвитку демократичної правової держави, яка ввійшла б повноправним суб’єктом до європейської спільноти. Академія є символом любові до свого народу та України. Кожен, хто вступає сюди на навчання, готовий самовіддано розбудовувати країну. В академію йдуть люди, які мають людську гідність, національну самосвідомість, гуманістичну моральність, знають свої права і свободи та вміють цивілізовано відстояти їх, сприяючи громадянському миру і злагоді в суспільстві. Для мене буде велика честь навчатися в Острозькій академії!

Марина Борсенко (м. Дніпро, Дніпропетровська область):

– Ще з дев’ятого класу я зробила вибір на користь Острозької академії. І приїхавши в Острог, я твердо переконалася, що це саме те місце, де народжується майбутнє нашої країни.

У стінах нашого університету ми чекаємо на кожного із вас! Обирайте правильний шлях до майбутньої професійної самореалізації разом із Національним університетом «Острозька академія»! Обирайте професію серцем і розумом!