Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

На Днях Європи в Києві показали, як виглядала Острозька академія XVI століття

19.05.2019

У рамках відзначення 25-річчя відродження Острозької академії — найстарішого університету України та Східної Європи, 17-19 травня відбулася презентація вишу в Києві «Ренесанс Острозької академії в європейському контексті. 25 років відновлення». Захід відбувся за підтримки Українського культурного фонду.

Тисячі киян та гостей міста змогли побачити реконструкцію інтер'єру Острозької академії XVI ст., сфотографуватися на автентичному троні князів Острозьких та зробити запис гусячим пером на князівському скрипторії. Також вони ознайомилися з банерами про історію цього культурно-освітнього осередку й на основі генеалогічного дерева Острозьких мали можливість простежити родинні зв'язки фундаторки академії княжної Гальшки Острозької, королеви Франції Анни Ярославни і її доньки. Крім цього, усі охочі змогли поспілкуватися з краєзнавцем Миколою Бендюком, який розповів про останні 25 років, за які Острозька академія стала провідним університетом України.

Цього року до Днів Європи в Україні долучилися посольства Німеччини, Австрії, Франції, Бельгії, Кіпру, Естонії, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Данії, Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, Словенії, Хорватії, Великої Британії, Представництво ЄС в Україні, а також Чорногорія, яка є кандидатом на членство в ЄС.

Серед низки іноземних посольств Національний університет «Острозька академія» став єдиним закладом вищої освіти, який представляли на фестивалі.