Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Презентація IV альманаху «Геопоетичних студій»

18.12.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 18 листопада відбулася презентація IV наукового альманаху «Геопоетичні студії», автором якого є доктор філологічних наук, професор кафедри української мови і літератури Світлана Кочерга та аспірантка 1 року навч. гуманітарного факультету НаУОА Христина Семерин.

У випуску розміщено понад 20 наукових статей у сфері геопоетики, авторами яких стали студенти Острозької академії. 

«Щорічний вихід у світ літературно-наукового акльманаху "Геопоетичні студії" в Острозькій академії - своєрідний звіт наукового гуртка "Genius loci". Втім, коло авторів, об'єднаних цим виданням, значно ширше. Переважно це ті студенти, які мають науковий потенціал та амбіції, а головне - вони відкрили для себе такі літературознавчі напрями, як геопоетика, імагологія, інтермедіальність тощо. Разом з тим більшість робіт в науковому альманасі свідчить про певну студентську зрілість, яка виражається в відповідальності за популяризацію літератури рідного краю, а вона багата не лише на ті імена, що у всіх на слуху, тому роботи для допитливих вистачає. Сподіваюсь, що завдяки старанням редактора альманаху Христині Семерин наше видання має всі шанси знайти свою нішу на всеукраїнському рівні. Отож дякую всім, хто долучився до останнього випуску, і чекаю нових цікавих статей, перекладів, художніх текстів, інтерв'ю... Місце зустрічі - на шпальтах студентського альманаху "Геопоетичні студії», поділилася Світлана Кочерга.

Альманах присвячений вивченню різних аспектів геопоетики. Cеред них, дослідження сфери простору, мігрантів та інші. 

«Гадаю, статті альманаху будуть цікавими не тільки літературознавцям та культурологам, але й широкому колу знавців гумітаристики. Вони є новаторськими: відривають з різних сторін феномени простору та те ,що залишається не дуже дослідженим в українській науці загалом. Ми разом з редакційною колегією сподіваємося з наступного випуску наукових статей сформувати платформу для публічного інтелектуального обговорення поняття простору на високому фаховому рівні», зазначила Христина Семерин.