Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії для студентів провели розслідувальний воркшоп

18.09.2019

ГО ІРРП та YouControl реалізовують спільний проект «Викривай і змінюй». Dsy передбачає проведення серії одноденних воркшопів у закладах вищої освіти України, під час яких відомі експерти та журналісти навчають робити власні журналістські розслідування. Один із таких відбувся 18 вересня в Національному університеті «Острозька академія».

Проект реалізовується в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative, EUACI). EUACI фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії (DANIDA).

До участі запрошувалися не лише місцеві студенти, викладачі, журналісти, а й блогери та всі охочі, які готові вчитися сучасній розслідувальній роботі.

Учасники воркшопу працювали над власними розслідувальними матеріалами у командах під керівництвом Антоніни Ряховської з You Control, журналістки-розслідувачки Слідство.Інфо і переможниці міжнародного конкурсу Young Journalist Award Мар'яни Мотрунич, а також Олександра Волошина з ІРРП.

Враженнями після заходу ділиться студент спеціальності «Право» Назарій Черніховський :

«Я прийшов на воркшоп, оскільки хотів детальніше дізнатися про систему YouControl та як її можна використовувати в діяльності юриста. Отримав задоволення та багато тез для роздумів. Мене дуже зацікавив template для розслідувань, - розповідає Назарій. – Також я ознайомився із платформою YouControl – мегакрутою аналітичною системою для аналізу ринків, ділової розвідки та розслідувань, і побачив шляхи використання цієї системи юристами. Вдячний тренерам за круту можливість дізнатися про інноваційні та нестандартні методи й інструменти для роботи».

Упродовж дня учасники навчились основам журналістських розслідувань, пошуку та перевірки інформації, роботі з правовими ризиками, сторітелінгу та навіть зробили своє перше розслідування.

Антоніна Ряховська – керівник PR-відділу компанії YouControl розповідає:

«Це перший тренінг в зміненому форматі під назвою «Викривай і змінюй». Ми побачили рекордну кількість реєстрацій. Раніше ми зустрічалися маленькими групами розслідувачів. І це не може не тішити нас. Ми бачимо зацікавленість до того, щоб робити якісні розслідування, вчитися їх робити. Проект, в межах якого ми проводимо навчання, називається «Інвестиції в майбутнє». Тобто ми інвестуємо в майбутнє – в студентів, які згодом будуть працювати, створюючи якісні матеріали, які змінять суспільство. Сподобалося, що аудиторія була з різних факультетів – правники та журналісти. Це органічне поєднання, на мою думку. Аудиторія була активною, нам ставили багато запитань. Ми розуміємо обсяг інформації був великим, проте всі намагалися заглибитися в роботу і розібратися в цій темі».

До слова, по завершенню спецпроекту в січні 2020 року організатори відберуть двох найкращих учасників для проходження оплачуваного двотижневого стажування в розслідувальних редакціях України. ІРРП забезпечить стажерів проживанням та стипендією у розмірі 400 євро.