Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Дні науки в Острозькій академії

18.05.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 13-17 травня на ХVIV науковій викладацько-студентській конференції «Дні науки» відбулися презентації доповідей, присвячених розгляду актуальних питань сучасної науки, цікаві обговорення гострих проблем сучасності та інтелектуальні дискусії на різну тематику.

13 травня розпочалися секційні засідання, яких цьогоріч було близько сорока. Під час засідань, організованих факультетами та Навчально-науковим інститутом права ім. І. Малиновського НаУОА, викладачі й студенти представили результати своїх наукових розвідок. Як зазначив проректор з науково-педагогічної роботи університету Дмитро Шевчук, надзвичайно цікавими були панельна дискусія “Межі зростання. Глобальні виклики та відповіді людства” та круглий стіл на факультеті політико-інформаційного менеджменту “Підсумки президентських виборів в Україні”. Також своєрідною інновацією цьогоріч стала секція “Майбутні науковці”, у якій взяли участь 47 учнів 8-11 класів найкращих закладів загальної середньої освіти з п’яти областей України – Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Волинської і Житомирської.

17 травня на підсумковому засіданні голови секцій прозвітували про виконану роботу й обговорили перспективи наукових досліджень в Острозькій академії. Під час підсумкового засідання були також відзначені викладачі та студенти за наукові здобутки упродовж цього навчального року.

«Дні науки в Острозькій академії – це можливість представити наші наукові здобутки, обговорити подальші дослідження, задати тенденцію розвитку науки в університеті на наступні роки. Цьогорічні Дні науки були присвячені 25-річчю відродження Острозької академії. Програма передбачала розмаїття тем та форм їх обговорення. Важливо відзначити, що як і попереднього року ціла низка заходів мали міждисциплінарний характер, що дало можливість об’єднати дослідників з різних факультетів та різносторонньо розглянути предмет дискусій», — прокоментував Дмитро Шевчук.