Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Результати Всеукраїнського конкурсу-краєзнавчої експедиції «Стежинами рідного краю»

18.03.2019

З 26 грудня 2018 року до 10 березня 2019 року проводився Всеукраїнський конкурс-краєзнавча експедиція «Стежинами рідного краю». Його організатори: факультет міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія», кафедра історії імені професора М. П. Ковальського, Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина.

Географія заходу – 147 робіт із 13 областей України. Дипломами І, ІІ, ІІІ ступеня та Подяками за оригінальність представлених досліджень було відзначено 79 робіт.

«Краєзнавчі пошуки – неймовірно цікава сфера наукових досліджень. Завдяки проведеному конкурсу школярами, вихованцями закладів позашкільної освіти та студентами було висвітлено насичену інформацію про видатних особистостей, історико-культурну спадщину та духовне життя рідного краю. Захопливими були роботи за напрямом «Мій рідний край в контексті історії України». Загалом, конкурсні роботи можна було подати в чотирьох номінаціях: «Краща наукова робота», «Краще наукове есе», «Кращий учнівський твір», «Краща публікація в друкованих ЗМІ». Подібний захід проводився нами вперше, тому ми і не очікували, що інтерес до нього буде настільки великим. Це ще раз доводить, що пізнання історії рідного краю є важливою і потрібною ділянкою сучасного освітнього процесу. Актуальними залишаються слова Максима Рильського: «Хто не знає минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани». Ми вдячні усім, хто долучився до нашого конкурсу і висловлюємо сподівання на плідну співпрацю в подальшому», – розповідає Назар Мартинюк, голова Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія».

Результати можна переглянути тут.