Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Презентація книги «Праві двері зліва» в Острозькій академії

17.10.2019

Український історик та філософ Кирило Ткаченко презентував книгу «Праві двері зліва» 17 жовтня у Національному університеті «Острозька академія». Він є автором відомої історичної книги «20 років капіталізму в Україні: історія однієї ілюзії».

Під час зустрічі зі студентами та викладачами вишу автор ознайомив присутніх із новою політичною книгою, яка оповідає про ставлення німецьких ліворадикальних сил до України. Презентація відбувалася у традиційному для Острозької академії форматі «запитання – відповідь», під час якої Кирило Ткаченко розповів про сучасні політичні настрої «німецької лівиці»:

«Моя книга описує зміни у політичному світогляді німецьких ліворадикальних сил, у зв’язку з їхнім ставленням до перебігу подій в Україні впродовж останнього часу. Це дуже цікава тема. Особливо якщо досліджувати «протести за мир» та інші дії окремих «лівих» партій. До прикладу можна взяти німецьку метафору «Наш сусід – Росія. Це звучить дивно, адже спільного кордону між Росією та Німеччиною немає і ніколи не було, за винятком часів, коли було підписано пакт Молотова-Ріббентропа. Кожен може по-іншому трактувати цей вислів, але сама його присутність змушує задуматися».

Також історик, порівнюючи ситуацію у різних країнах Європи, наголосив:

«Політичні настрої «лівих сил» подібні у всіх країнах Європи. В Італії та Франції ситуація, на жаль, подібна. Звичайно нас це лякає та насторожує, але позитивним є те, що поки що відсоток таких політичних сил не переважає, а залишається відносно меншим».

Після завершення зустрічі пан Кирило подарував студентам та викладачам кілька примірників видання.

«Мене надзвичайно зацікавила книга. У ній проведено глибокий історичний та політичний аналіз. Завжди важливо відвідувати презентації книг, адже так ми можемо побачити її очима автора, осмислити по-новому. Ми відвідуємо зустрічі, під час яких обговорюємо діяльність політичних партій, але сьогодні було дуже інформативно, і я дізналася багато корисної інформації», – поділилася враженнями студентка третього курсу, факультету політико-інформаційного менеджменту Дарія Яцюк.