Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Семінар для держслужбовців «Ефективний менеджмент у державному секторі»

17.10.2019

На базі Національного університету «Острозька академія» 16-17 жовтня відбувся короткостроковий тематичний семінар на тему: «Ефективний менеджмент у державному секторі» для заступників начальників головних управлінь Державної казначейської служби України в областях та місті Києві та керівних працівників територіальних органів Казначейства у Рівненській області. 

Лекторами семінару стали провідні фахівці Острозької академії, які мають досвід у викладацькій та тренінговій діяльності. Зокрема, академік Академії наук вищої школи України, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри української мови та літератури Іван Хом’як і кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри української мови та літератури Зоя Столяр розповідали учасникам семінару про культуру мовлення державного службовця. 

«Мова є основним засобом професійної діяльності державного службовця, а тому питання культури мовлення фахівців цієї сфери є надзвичайно актуальним. Мовознавиця Л. Масенко писала: «Успіх відродження національних мов і культур, що переживають тривалий період пригнічення, залежить від поєднання двох чинників: колективної волі до незалежності і свідомих зусиль національної еліти, яка впроваджує в державі мовну політику протекціонізму своєї культури». Саме з такою елітою я мала можливість поспілкуватися (оскільки це не була лекція-монолог, а бесіда-практикум). Активна участь присутніх в обговореннях питань дотримання мовних норм підтвердила тезу про те, що досконале володіння культурою мовлення є важливим фактором професійного становлення і зростання фахівців у сфері державного управління, а такі заходи є ефективними», – зауважила Зоя Столяр. 

Також кандидат юридичних наук, доцент кафедри правосуддя та кримінально-правових дисциплін Олег Герасимчук обговорював із держслужбовцями питання правових аспектів запобігання корупції у державних органах управління. Доктор психологічних наук, доцент кафедри психології і педагогіки Галина Гандзілевська за допомогою ігрових методів ділилася з учасниками стратегіями і технікою самопрезентації у професійній діяльності. 

«Уміти презентувати свою індивідуальність у різних життєвих сферах важливо кожному. А тому мета лекції була спрямована на ознайомлення учасників з техніками досягнення життєвого успіху, перш за все. Разом із тим, професійна сфера вимагає умінь використовувати набуті знання», – зазначила Галина Гандзілевська. 

Про ефективні комунікації державних установ у соціальних мережах і медіа-гігієну та верифікацію інформації з мережі Інтернет присутнім розповідав кандидат наук з державного управління, доцент кафедри журналістики, медіа-тренер Сергій Штурхецький. Також учасники слухали лекцію з психології від кандидата психологічних наук, доцента кафедри громадського здоров’я Уляни Нікітчук. Лекторка порушувала проблему щодо анатомії колективу та шляхів оптимізації його функціонування.

«Така тематика занять у нас, працівників казначейства, була вперше. Ми досягли певної величини знань саме в тих галузях, які на перший погляд здаються для нас другорядними. Але ж питання психології стосунків, знання ділової української мови та інше нам дуже потрібно, адже ми працюємо в колективах та з представниками іншого роду професій. Ми дякуємо організаторам семінару декану економічного факультету, доктору економічних наук, доценту Козак Людмилі Василівні та помічнику ректора з освітнього менеджменту, кандидату економічних наук, доценту Харчук Юлії Юріївні й викладачам Острозької академії за чудово проведений час», – ділиться враженнями учасник семінару, заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Рівненській області Олександр Лотушко.

По закінченню семінару усі держслужбовці отримали сертифікати учасників.