Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії переглядали фільм «Українські шерифи»

17.09.2019

Щорічно кіноклуб «Imago», який функціонує на базі Національного університету «Острозька академія» влаштовує показ фільмів з нагоди Дня українського кіно та актуалізує вітчизняний кінематограф. Студенти 16 вересня переглянули документальний фільм «Українські шерифи». 

«Ми обрали цей фільм, адже він є чудовим прикладом сучасного українського документального кіно. Це доволі нещодавній фестивальний хіт, який також був номінований на «Оскар» від України у номінації «Кращий іноземний фільм». Щодо самого змісту, то фільм розповідає про життя української глибинки, села на Херсонщині. Це такий типовий зріз «низової» української культури, яка для багатьох може бути недостатньо привабливою. Фільм оповідає про життя простих людей на перших етапах війни, а саме окупації Криму, створення фіктивних республік і масових повісток до армії», – розповів перед початком показу декан гуманітарного факультету, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець .

Світова прем’єра стрічки відбулася 2015 року на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі. 

«Фільм дуже важкий для сприйняття, оскільки неможливо повністю зрозуміти його зміст і глибину, не відчувши на собі ті емоції, що переживають герої. Подібні заходи дають змогу нам розвиватися більш глобально, усвідомлюючи те, що десь у цю хвилину люди проживають те життя, яке ми спостерігаємо з екрану», – поділилася враженнями студентка третього курсу гуманітарного факультету Оксана Мініч.