Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники Острозької академії взяли участь в конференції, присвяченій місії університету в сучасному світі

17.05.2019

17 травня 2019 року в Люблінському католицькому університеті Іоана Павла ІІ відбулася міжнародна конференція «Природа та місія університету в сучасному світі». Участь в ній взяли представники Національного університету «Острозька академія» - проректор з науково-педагогічної роботи проф. Дмитро Шевчук та декан факультету політико-інформаційного менеджменту доц. Віталій Лебедюк. Конференція була присвячена доволі актуальній темі становища сучасного університету і об’єднала науковців із України, Польщі, США, Швейцарії, Угорщини, Італії. Розглядалися важливі питання академічного життя: криза університету та способи її подолання, роль гуманітаристики та філософії для сучасного суспільства, місія університету перед лицем глобальних викликів, способи функціювання університетів в умовах ринкової економіки.

«Ця конференція була доброю нагодою обговорити із колегами з різних країн ті ідеї, які мною уже були, певною мірою, відрефлексовані, зокрема, під час засідань дискусійної платформи «Місія сучасного університету», що проводиться в Острозькій академії уже третій рік. Важливо відзначити, що розуміння проблем та відчуття викликів для сучасного університету дуже схоже у науковців і в США, і в Польщі, і в Україні, і в Угорщині та ін. Це означає, що ми стоїмо перед лицем певних глобальних трендів, які вливають однаково на нас усіх. А тому подібні конференції дають можливість поділитися між собою досвідом збереження академічної традиції та реалізації власної місії задля того, щоб Університет лишався простором для спільноти, яка прагне підтримувати свободу здобування знань і проведення наукових досліджень», зазначив проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук

«Сьогодні точиться багато дискусій щодо майбутнього університетів та викликів з якими вони стикаються. Під час конференції були жваві обговорення не тільки природи університету, а й його місії. Тобто як університету виробити прийнятну модель функціонування щоб, з однієї сторони бути динамічним у світі Революції 4.0, а з другої – не втратити свою самобутність, своє призначення формувати ціннісні орієнтири. Беззаперечно зустрічі з однодумцями з різних країн світу надихають на нові наукові дослідження, які Ви скоро побачите», - прокоментував Віталій Лебедюк.