Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

ХХІ засідання Консорціуму українських університетів і Варшавського університету

16.10.2019

Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук 16 жовтня взяв участь у ХХІ засіданні Консорціуму українських університетів та Варшавського університету. Захід відбувся на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка, який відзначав 100-річчя від дня свого заснування. У роботі консорціуму взяли участь представники 12-х університетів.

Під час консорціуму Дмитро Шевчук представив результати проведення VI Літньої школи у рамках спільної маґістерської програми «Східні студії». Також був запропонований новий напрям співпраці між Національним університетом «Острозька академія» та Центром східноєвропейських досліджень Варшавського університету, а саме розробка спільної маґістерської програми з історії. 

«Діяльність Консорціуму є надзвичайно ефективною, адже його учасники уже розробили і реалізували чимало спільних проектів. Наш університет бере активну участь в його діяльності, зокрема, Літня школа з політології стала уже традиційною. На нинішньому засіданні ми анонсували підготовку до проведення літньої школи у 2020 році і запропонували розширити її масштаб, залучаючи до участі не лише тих, хто має намір навчатися на спільній українсько-польській маґістерській програмі з політології, але й усіх, хто зацікавлений проблематикою Центрально-Східної Європи. Другою нашою пропозицією для Консорціуму є створення нової спільної маґістерської програми з історії. Це дуже важливий крок для вивчення та дослідження тематики історичної пам’яті України і Польщі», – зазначив проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук.

Проведення наступного ХХІІ засідання Консорціуму заплановане на травень 2020 року у Варшавському університеті.