Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Всеукраїнська інформаційна кампанія «Право на державну службу»

16.05.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 16 травня відбулася презентація Всеукраїнської інформаційної кампанії «Право на державну службу».

У контексті зустрічі присутні обговорили із головним спеціалістом Міжрегіонального управління НАДС у Волинській та Рівненській областях Ольгою Смалій:

  • що таке державна служба та які їй потрібні професіонали;
  • хто такий державний службовець та які його роль і місія;
  • чому варто пройти стажування в органах державної влади та як це зробити;
  • як знайти вакансії на посади державної служби та чому слід йти на конкурс;
  • чому державна служба – найкраще місце для старту вашої професійної кар'єри.

Також, Ольга Смалій надала список вакантних посад на котрі станом на момент проведення заходу оголошено конкурс по Рівненській області, в тому числі представила список органів державної влади в Рівненській області в яких можна пройти стажування.

У рамках заходу студенти мали змогу поспілкуватися з головою Острозької РДА Богданом Туровичем, випускником НаУОА та в.о. директора центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Мариною Пашковською, яка також є випускницею НаУОА.

Марина Пашковська розповіла, чому варто пройти стажування в органах державної влади та показала, як це зробити практично.

Спікери зруйнували поширені міфи про державну службу. Пояснили, що вона є універсальною, та має багато переваг, а також дає можливості працювати над цікавими проектами, бути залученими до державних процесів та працювати в команді фахівців.

Приємною несподіванкою стало відео від представників державної служби, які є випускниками Острозької академії. А саме від випускника спеціальності «Політологія», який зараз працює в Кабінеті Міністрів України Івана Сопіги та випускниці Навчально-наукового інституту права ім. Іоникія Малиновського Юлії Лозюк, яка сьогодні працює в гендепартаменті з питань управління персоналом на державній службі НАДС.

«Мені це було дійсно цікаво та корисно, я була приємно здивована, що такі можливості є доступними. Після цієї лекції, я хочу спробувати пройти стажування та перейняти знання у досвідчених практиків, щоб в майбутньому працювати за спеціальністю», - поділилася своїми враженнями студентка першого курсу спеціальності «Політологія» Лілія Павленко.

Захід був організований Міжрегіональним управлінням Національного агентства України з питань державної служби у Волинській та Рівненських областях та покликаний привернути увагу суспільства до перспектив розвитку державної служби в Україні та ролі державного службовця.