Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Конвокація-2019: урочиста церемонія вручення дипломів магістра

16.02.2019

Сьогодні у Національному університеті «Острозька академія» відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістра — «Конвокація-2019» за участі професорсько-викладацького складу, почесних гостей університету, батьків та родичів випускників. Понад 200 молодих людей отримали дипломи, підкріплені ґрунтовними знаннями, здобутими упродовж  років навчання в університеті.

Своє напутнє слово вчорашнім студентам сказав ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник:

«Випускаючи сьогодні вас, ми віддаємо і частинку своєї душі. У вас тепер три Матері – це та мама, яка вас народила, виховала і вигодувала своїм молоком, друга – це Україна, у якій ви живете, а третя – альма-матер, Острозька академія. Ніколи у житті не зраджуйте своїм Матерям! Побудуйте своє життя так, щоб ви давали шанс кожному дню, щоб він був для вас найпрекрасніший! Я вітаю і вас, шановні батьки, ваші діти стали дорослими! Ви зробили найкращу інвестицію у своєму житті – вони отримали не тільки звання, але й лідерські якості, ми підготували їх до життя, вони готові працювати!»

До вітань приєдналися почесні гості урочистого дійства: кандидат економічних наук, протектор Острозької академії Роман Василишин, голова Острозької районної державної адміністрації Богдан Турович і заступниця міського голови Оксана Ситницька.

Конвокація проходила під натхненний гімн студентів «Gaudeamus» у виконанні академічного хорового колективу.

Слова вдячності від спільноти випускників 2019 висловила магістр гуманітарного факультету спеціальності «Журналістика» Ірина Покотильська:

«Сьогодні особливо хвилюючий день, водночас і радісний, і сумний. Ми прощаємося із Острозькою академію, хоча я вірю, що це не прощання, і ми повернемося до університету в іншому амплуа – випускників, гостей, меценатів. Дякую Академії за те, що дала нам не лише знання, але й моральні якості, що дуже важливо у сучасному світі. Я пишаюся тим, що я – випускниця Острозької академії!»

На знак вдячності спільнота випускників-магістрів подарувала своїй Альма-матер сертифікат на технологічне переобладнання аудиторій Острозької академії.