Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії звучали «Оди до рідної мови»

15.05.2019

У Національному університеті "Острозька академія" 15 травня відбувся захід "Ода рідній мові", приурочений Дню вишиванки. Метою якого було – вшанувати українську мову, розкрити її важливі питання, проаналізувати особливу історичну цінність.

Учасниками заходу стали студенти 2 курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» в рамках навчального курсу «Риторика»

«Завжди актуально на заняттях наголошувати про вагомість рідної мови для людини. Адже рідна мова це не лише засіб взаємної інформації, накопичення знань, а й певний інструмент самоідентифікації, існування та творення культурних цінностей. Мова - це наш клей, який єднає націю та міцно консолідує суспільство! Саме там, де не склеїлося, й виникають проблеми суспільно-політичного характеру. Тому єднаймося, говорімо українською!» - розповідає викладач курсу, заступник декана факультету ПІМ з навчально-виховної, доцент Юлія Маслова.

Протягом зустрічі студенти висловлювали свої почуття у своїх конструктивних доповідях, цитатах видатних людей про рідну мову. Розповідають, мова — це не просто слова, звуки, це — голос народу, її генетичний код.
Своїми враженнями ділиться студентка 2 курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Діана Гуцевич:

«На практичних з риторики ми виголошуємо промови на різні теми й у різних образах. Та сьогоднішня "Ода до рідної мови" була особливо важливою. Пишаюсь тим, що одягнувши вишиванку, я висловлювала любов до своєї рідної української мови. Хочу, щоб українці берегли свій безцінний скарб – мову»

Організатори заходу розповідають, що такі події є уже традицією для факультету політико-інформаційного менеджменту. Додають, цьогорічний захід пройшов вдало – студенти змогли продемонструвати приклад того, як важливо навчитися шанувати, берегти українську мову.