Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти обговорювали, яка сьогодні українська журналістика

14.05.2019

У рамках студентсько-викладацької конференції “Дні науки-2019” в Острозькій академії студенти-журналісти й викладачі кафедри 14 травня дискутували про тенденції розвитку сучасної журналістики.

“Сьогодні в період кризи української журналістики важливо обговорювати проблеми і перспективи, щоб знати, куди ми йдемо. Особливо це актуально для формування якісної журналістської освіти в Україні. Сподіваємося, що наш круглий стіл стане платформою для налагодження комунікації студентів різних поколінь і становлення професійної медійної спільноти”, — коментує захід завідувачка кафедри журналістики, доцентка Зоряна Годунок.

У форматі круглого столу учасники обговорили проблеми розвитку нішевої журналістики в Україні, особливості функціювання онлайн-ЗМІ. Студенти другого курсу підготували серію доповідей «Як правильно писати у ЗМІ про соціально вразливі категорії людей».

Дебютною роботою першокурсників стало наукове дослідження особливостей функціювання регіональних ЗМІ у передвиборчий період.

«Багато хто ставить під сумнів якість надання вищої освіти саме в галузі журналістики та й функціювання її в Україні в цілому. Тому так важливо було зібрати своєрідний круглий стіл та структурувати основні прогалини, яких варто уникати, аби зберегти професійний статус. Ми дискутували на актуальні та проблемні теми, робили певні висновки, а отже, набули досвіду. Добре, що ми робимо подібні заходи в студентському середовищі, поки нас не поглинула професійна меркантильність та зміна пріоритетності», — ділиться студентка Дар‘я.

До слова, це 24 конференція “Дні науки” в Острозькій академії з обговорення проблемних питань у різноманітних галузях суспільного життя.