Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія підписала договір про співпрацю з Українським союзом промисловців і підприємців

14.02.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 14 лютого відбулася зустріч із Головою Партії промисловців і підприємців України, президентом Українського союзу промисловців і підприємців, головою ради МКПП Анатолієм Кінахом та українським військовим, першим заступником Голови Служби безпеки України (2014 р.), керівником Антитерористичного центру при Службі безпеки України (14 квітня - 7 липня 2014 р.) Василем Крутовим.

У традиційному форматі «запитання-відповідь» гості разом зі студентами, ректором Ігорем Пасічником та професорсько-викладацьким складом обговорювали суспільно важливі, економічні та національні питання держави. Зокрема, студентів цікавило започаткування державних програм для талановитої молоді, яка виїжджає за кордон у пошуках перспективного працевлаштування, налагодження економічного становища нашої держави. Також говорили про корупцію в різних сферах життя, зокрема у закладах вищої освіти.

«Ви маєте пишатися і дякувати Богові за те, що здобуваєте освіту саме у цьому закладі. Адже це велика честь перебувати у цих стінах, переймати досвід у ректора та викладачів цього університету та носити звання спудея  Острозької академії», – зауважив під час зустрічі Василь Крутов.

Зустріч ознаменувалася підписанням угоди про співробітництво між Всеукраїнською громадською організацією «Український союз промисловців і підприємців» та Національним університетом «Острозька академія». У рамках співпраці передбачено:

  • підготовку та видання спільних наукових, навчальних і методичних праць;
  • обмін науковими, інформаційними, довідковими та іншими виданнями, у тому числі електронними;
  • організацію конференцій, симпозіумів, семінарів, круглих столів;
  • наукове обґрунтування, аналіз та оцінка проблем і перспектив суспільно-політичного розвитку України;
  • дослідження проблемних питань національної безпеки, економічного, соціального, гуманітарного, етнополітичного, інформаційного розвитку України;
  • сприяння підготовці фахівців і наукових кадрів тощо.