Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Команда Острозької академії перемогла у фіналі дебатів від DRI Ukraine

13.10.2019

Команда Національного університету «Острозька академія» здобула 1 місце у фіналі Всеукраїнського дебатного турніру, організованого німецькою урядовою організацією Democraсy Reporting International.

Дводенні змагання відбулися 11-12 жовтня у Києві. Наш університет представили незмінний тренер та організатор команди, завідувач кафедри країнознавства НаУОА Сергій Рудько, юристка Острозької академії Тетяна Лотиш, аспірантка 1 року навчання Христина Семерин і маґістранти факультету міжнародних відносин Тарас Стрихоцький та Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Інна Дасова.

Темою дебатів була місцева демократія на рівні об’єднаної територіальної громади. Команда презентувала статут і стратегію розвитку громади уявного міста Булав. У заході взяли участь  команди із міста Києва, Харкова, Одеси, Кам’янського, Запоріжжя і Бродів. Родзинкою острожан стали кращі сучасні практики е-демократії у ЄС та США і ґрунтовний аналіз традиційних форм парцитипаторної демократії. Конкурсне журі представляли провідні українські фахівці-практики у сфері демократії, розвитку ОТГ і громадського бюджету.

«Острозька академія бере участь у дебатах від самого початку, з 2014 року. Заходи, які організовує DRI, є чудовим майданчиком для політичної освіти української молоді, тож це не тільки змагання, а й унікальна можливість послухати провідних лекторів у сфері демократії, права, міжнародних відносин, міжнародної економіки», – ділиться тренер Сергій Рудько.

За перемогу команда Острозької академії нагороджена тижневою освітньою поїздкою до столиці Німеччини Берліна, яка відбудеться навесні 2020 року.

Наголосимо, що DRI – міжнародна непартійна організація з офісом у Берліні, яка співпрацює з місцевими стейкхолдерами, задля сприяння прозорому процесу правових реформ відповідно до громадського запиту на зміни. Команда щиро вдячна організаторам турніру за високий рівень проведення заходу і безцінний досвід у сфері імплементації локальних демократичних трансформацій.