Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студент Острозької академії навчатиметься в США

12.06.2019

Студент третього курсу факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» Артур Колдомасов обраний одним з 10 українських переможців програми Global UGRAD, що дає можливість упродовж одного семестру навчатися у Сполучених Штатах Америки за рахунок Державного Департаменту цієї країни. Це результат багатоетапного відбору, що включає в себе співбесіду та тест на знання мови. Серед критеріїв відбору, зокрема, є високий рівень знань в своїй спеціальності, наявність лідерських якостей, активна волонтерська діяльність, володіння англійською мовою тощо. Програмою займається міжнародна організація World Learning за державної підтримки США.

Артур Колдомасов вивчатиме міжнародні відносини з січня по червень 2020 року в Університеті долини Гранд-Веллі (Аллендейл, штат Мічиган), що визнаний одним зі ста кращих великих коледжів США. У ньому навчаються більше 20 тисяч студентів. Також університет славиться тим, що у ньому звертають особливу увагу на екологію, а його студенти беруть активну участь у громадській діяльності.

Волонтерська діяльність, за умовами програми, буде обов'язковою частиною навчання Артура в Сполучених Штатах. Також, імовірно, він проходитиме навчальну практику в одній з міжнародних організацій або держустанов.  

«У вітальному листі від Посольства США в Україні говориться, що програма Global UGRAD сприяє розвитку України і я сподіваюся, що моя участь у цьому обміні прискорить позитивні зміни не лише в Острозькій академії, але й в Україні вцілому. Я дякую усім, хто допомагав та сприяв моїй участі у програмі», – зауважив Артур та обіцяє представити Україну в якості культурного амбасадора на високому рівні.