Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії успішно склали Cambridge CAE exam

12.06.2019

Cambridge CAE exam – це тест на високий рівень володіння англійською мовою від університету Кембридж.

Щорічно цей іспит складає близько 90 тисяч осіб з 180 країн світу, що свідчить про велику популярність цього іспиту.

Більше 8000 навчальних закладів, підприємств та урядових департаментів у всьому світі приймають сертифікати даного тесту як доказ високого рівня досягнення у вивченні англійської мови.

Показники 2019 року свідчать, що всього 15 відсотків від учасників тесту отримали сертифікат рівня С2, 62% засвідчили рівень С1, 18% отримали рівень В2 та 5% не склали тест.

Цьогоріч участь у тестуванні взяло 25 студентів факультету романо-германських мов Національного університету «Острозька академія», які усі успішно його склали.

За результатами тестування 6 студентів отримали рівень С2 (24%), 14 – рівень С1 (56%) та 5 студентів отримали сертифікат за рівнем В2 (20%). Олександра Музичук отримала найкращий результат (сертифікат рівня С2) склавши тест на 208 балів з 210 можливих.  

Аналізуючи результат складання усного мовлення даного тесту студентами Острозької академії то варто відзначити, що середній бал становить 195,8 з 210 можливих і є на 4,8 бали вищим за світовий середній бал, який становить 191,0 та на 5,4 бали вищим за всеукраїнський показник (190,4).

Кожен з кандидатів тестувався за усіма видами діяльності: читання, аудіювання, усне мовлення, письмо. Крім цього студенти складали іспит з використання мови.

Університетська спільнота щиро вітає учасників тестування та бажає нових звершень!

Студенти у свою чергу висловлюють подяку викладачам кафедри англійської мови та літератури, особливо старшій викладачці Наталії Ломінській за організацію та ґрунтовну підготовку до Cambridge CAE exam та викладачці Катерині Сімак.