Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся семінар від НАЗЯВО

10.10.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 10 жовтня в рамках дискусійної платформи «Місія сучасного університету» відбувся семінар «Новий підхід до акредитації: чого чекати закладам вищої освіти від НАЗЯВО». Захід проводили керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Михайло Винницький і член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олександр Длугопольський. Участь в семінарі взяли не лише науково-педагогічні працівники НаУОА, але й представники закладів вищої освіти із Рівного, Луцька та Хмельницького.

Під час семінару представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти представили нову процедуру проходження акредитації освітніх програм, розповіли про процес відбору експертів, які задіяні в акредитації, роль новосформованих галузевих експертних рад. Зокрема, поділилися своїми міркуваннями щодо того, як вони розуміють «якісну освіту», пояснили суть критеріїв оцінки освітніх програм. 

«Програма акредитації, яку ми використовували раніше орієнтувалася на кількісні показники і більше формалізму в акредитації, а нова буде стосуватися якісних індикаторів якості вищої освіти і, звичайно, буде базуватися на кращих практиках акредитаційних агентств», – зазначив Олександр Длугопольський. 

Разом з тим, під час дискусії представники закладів вищої освіти та усі охочі мали змогу обговорити проблемні питання проведення акредитації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, а також поставити питання щодо основних напрямів роботи НАЗЯВО. 

«Проведення цього семінару є надзвичайно важливим і актуальним. Дуже тішить, що Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти відкрите до дискусії і готове вести діалог. Очевидно, що стара процедура акредитації є дуже формалізованою. НАЗЯВО наголошує, що своїм завданням вбачає не покарання університетів, а оцінка якості освітніх програм і вказування на шляхи їх покращення у разі необхідності. Звісно, що до нової процедури акредитації є ще багато запитань, які потребують роз’яснення. Саме тому ми вирішили в НаУОА організувати такий семінар», – зауважив проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук.

Повністю семінар можна переглянути на УouTube-каналі НаУОА за посиланням: https://youtu.be/Vm0-reAM-cI