Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Першокурсники змагалися в інтелектуальному марафоні грамотності

09.09.2019

Починаючи з 1966 року, Міжнародна організація ЮНЕСКО щорічно 8 вересня відзначає Міжнародний день грамотності, у такий спосіб прагнучи привернути увагу суспільства до проблеми неосвіченості й сприяти розповсюдженню грамотності.  

У Національному університеті «Острозька академія» теж організовують інтелектуальні заходи, присвяченні  Міжнародному дню грамотності. Цьогоріч уже втретє викладачі кафедри української мови і літератури організували  марафон грамотності. Першокурсники виконували завдання на виправлення помилок у легендах про Острог. 43 помилки в тексті символізували довжину спортивного марафону з бігу — 42 км 195 м.

«Будь-яка цивілізована нація дбає про своє майбутнє,  про високий рівень мовленнєвої грамотності. Треба дбати про рідне слово, бо слово – це ключ, яким  можна відімкнути будь-яку душу і затулити будь-який рот», – зазначив доктор педагогічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, завідувач кафедри української мови і літератури Іван Хом’як. 

Участь у цьому інтелектуальному забігові взяли участь 45 команд, які під час виконання завдань мали проявити згуртованість, кмітливість і знання норм української мови. 

«У сучасному світі поняття «грамотність» дуже різне. Усі ми чуємо про фінансову грамотність, про грамотність, як уміння володіти сучасними інформаційними  технологіями. Але ж ми повинні повертатися до первісного значення цього терміна– вміння читати, писати та правильно комунікувати, висловлювати свої думки. Інтелігентна людина не повинна припускатися жодних помилок в усному мовленні чи писемному, тому що саме ці аспекти більше говорять про нас, ніж зовнішній вигляд.  Для наших студентів такі заходи – це можливість поближче познайомитися, розвинути навички роботи в команді, вміння контролювати свій час, дослухатися один до одного та нагода перевірити свої знання з української літературної мови», – зауважила викладачка кафедри української мови і літератури НаУОА Ірина Рабчук. 

За результатами марафону перше місце посіла  команда «Чемпіони», друге — «Зевс», а третє —  «Ніндзя».