Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Олексій Костюченко взяв участь в Академії виборчої журналістики

08.07.2019

Доцент кафедри журналістики гуманітарного факультету Національного університету “Острозька академія”, позаштатний кореспондент щоденної всеукраїнської газети “День” Олексій Костюченко став учасником Академії виборчої журналістики, яка днями відбувалася у місті Києві.

Засоби масової інформації дедалі частіше стають залежними від політичних ігор у виборчий період. Напередодні парламентських виборів актуальною постає тема висвітлення цього процесу в ЗМІ. Тому Інститут «Республіка» спільно з Громадським радіо започаткували Академію виборчої журналістики.

Під час Академії провідні фахівці, тренери/ки Громадського радіо розкрили такі теми: журналістська етика у виборчий і міжвиборчий періоди; журналістські стандарти та безпека;
права журналістів; нові політичні технології на виборах; політична реклама і «джинса»; перевірка інформації, робота з джерелами; дезінформація, маніпуляції, фейки, чорний піар, російська пропаганда; як у передвиборчих обіцянках факти відокремлювати від популізму; передвиборчі перегони і помилки журналістів та інші.

Академія проходила у межах проекту «Якісна інформація – якісний вибір», який спрямований на підвищення політичної культури серед населення України та підвищення якості інформаційного простору в період парламентських виборів.

Проект «Якісна інформація – якісний вибір» реалізовується Інститутом «Республіка» в партнерстві з Громадським радіо за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

«Під час Академії виборчої журналістики вдалося почути дуже багато цінної ексклюзивної інформації з перших вуст на тематику висвітлення виборчого процесу в медіа. Тренери і тренерки під час занять апелювали до власного досвіду, пропонували для обговорення цікаві кейси. Кожне заняття мало інтерактивний характер, а також передбачало виконання учасниками практичних завдань. Знаннями, отриманими під час Академії виборчої журналістики, обов'язково поділюся зі студентами. Приємно також було побачити серед учасників випускниць Національного університету “Острозька академія”: магістра журналістики Альону Воробйову і бакалавра Наталію Поплавську. А крім мене, місто Острог представляла також наша випускниця, редактор онлайн-видання “Район. Острог” Галина Максимчук», – розповів Олексій Костюченко.