Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

І Літня школа духовно-інтелектуального розвитку та професійної орієнтації для талановитої молоді

08.06.2019

На базі Національного університету «Острозька академія» з 3 по 7 червня відбулася І Літня школа духовно-інтелектуального розвитку та професійної орієнтації для талановитої молоді.  

Під час відкриття до учасників школи із вітальним словом звернулися ректор НаУОА, професор Ігор Пасічник, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук, заступник міського голови міста Острога з гуманітарних питань Оксана Ситницька, помічник ректора НаУОА з освітнього менеджменту, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту, співорганізаторка школи Юлія Харчук.

За тиждень роботи Літньої школи участь взяло 73 учні 6-11 класів з 15 закладів загальної середньої освіти Рівненської, Волинської, Хмельницької та Херсонської областей.  

Допомагали у проведенні літньої школи науковий співробітник лабораторії християнської етики, психології та педагогіки НаУОА Світлана Власова, та методист Острозького районного будинку школяра Острозької районної ради Надія Дрель.

У програмі роботи Літньої школи були лекції від кандидата економічних наук, доцента кафедри економічної теорії, менеджменту та маркетингу Івана Топішка на теми фінансів та економічних проблем України. Учасники мали можливість переглянути виставку мініатюрного сакрального мистецтва, яку презентував кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології Анатолій Мініч, побувати на майстер-класах на теми: «Науковий пікнік» (кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри громадського здоров’я Анна Гільман та кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри громадського здоров’я Наталя Кулеша), «Хочу – можу – роблю!» (доктор психологічних наук, доцент кафедри психології Галина Гандзілевська), «Релігія та комп’ютерні ігри» (студентка 4 курсу, спеціальності «Філософія» гуманітарного факультету  Пономарьова Марина), «Цікаві фінанси» (кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту, заступник декана економічного факультету Ольга Дем’янчук), «Позитивний вплив емоцій на успішне вивчення іноземної мови» (кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри індоєвропейських мов факультету романо-германських мов Олена Белявська), «Економічна кібернетика, цифровий маркетинг та штучний інтелект» (кандидат економічних наук, доцент кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій економічного факультету Олександр Новоселецький), «Як захистити свої права?» (кандидат юридичних наук, старший викладач кафедри правосуддя та кримінально-правових дисциплін Наталія Боржецька). Учні також грали в організаційно-діяльну гру на тему: «Університет реалізації моїх мрій», вели бесіду з магістром теології Олександром Дмитрієвим на тему: «Любов чи закоханість?». Також учні виконували практичні завдання з духовно-морального спрямування, переглядали фільм про Ісуса, відвідали екскурсію академією та містом, спілкувалися зі студентами та викладачами щодо вибору майбутньої професії.

Окрім того, до Літньої школи завітав острозький поет, краєзнавець, журналіст Олександр Ундір. Для школярів поет розповів про свій життєвий та творчий шлях, а також продекламував свої вірші на різні теми.  

Під час закриття І Літньої школи духовно-інтелектуального розвитку та професійної орієнтації учні подякували організаторам за продуктивно  проведений час та цікаві заходи, наголошуючи на тому, що такі школи не тільки дають знання, але й дозволяють розвивати комунікативні навички і, звичайно ж завести нові знайомства, особливо влітку.

«Для нашого суспільства сьогодні потрібна не тільки інтелектуальна молодь, але і та, яка наділена духовно-моральними якостями. За такими дітьми – майбутнє України», – зауважив співорганізатор школи, доктор педагогічних наук, професор НаУОА Василь Жуковський.

Наприкінці закриття усі учні отримали сертифікати учасників І Літньої школи духовно-інтелектуального розвитку та професійної орієнтації для талановитої молоді та книги у подарунок.