Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Майстер-клас для студентів-журналістів від острозького фотографа Олега Коваля

08.02.2019

У рамках навчальної дисципліни «Фотожурналістика», з ініціативи доцента кафедри журналістики Олексія Костюченка, студенти-журналісти 4 курсу відвідали майстер-клас острозького фотохудожника Олега Коваля.

Під час неформального заняття фотограф розповів про свій досвід роботи в газеті Верховної Ради «Голос України», розкрив для молодих журналістів секрети якісного фото та влаштував невелику фотосесію.

Олег Коваль наголосив, що робота фотокореспондента надзвичайно важка, адже зловити саме той потрібний момент не всім під силу. Фотограф вважає, що сучасні журналісти повинні вміти робити все, а особливо якісні фото. Проте, якщо є вибір, то краще все ж тандем журналіста та фотокора.

У процесі майстер-класу фотограф приділяв багато уваги роботі з освітленням. Журналісти спробували себе в ролі моделей та асистентів.

Студенти поділилися враженнями від заняття:

«Завжди приємно, коли теорія тісно переплітається з практикою. На майстер-класі ми змогли побувати по обидва боки об’єктиву і побачити нюанси роботи професійного фотографа. Я дуже вдячна за таку можливість і щиро сподіваюсь, що це не востаннє», — зауважила Ольга Лелюх.

 

«Коли ми прийшли у студію, мені здалося, що буде напружена атмосфера, але Олег дуже добре вміє відкрити людину та налагодити контакт. Тому наша зустріч пройшла легко і невимушено. Він розповідав, що головне у роботі фотографа — це психологія, а ще вдало продемонстрував це на практиці», — прокоментувала Катерина Даценко.

 

«Я досі під враженнями від майстер-класу. За нагоди обов'язково звернуся до Олега. Я й не помітив як пролетіло три години. Можу тільки подякувати Олексію Миколайовичу за організацію зустрічі, а Олегові за теплий прийом і з користю проведений час. Безумовно, навички, які ми здобули на майстер-класі, обов'язково знадобляться»,— поділився Роман Білоус.