Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Дмитро Лубінець: «Зараз Україна – це територія можливостей»

08.02.2019

До Національного університету «Острозька академія» сьогодні завітав український юрист та політик Дмитро Лубінець – депутат Волноваської міської ради VI скликання (з 2010), перший заступник голови правління «Народно-патріотичний союз Донбасу», член партії «Блок Петра Порошенка», народний депутат України 8-го скликання (з 2014).

Після екскурсії університетом, яку провела директорка Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк, Дмитро Лубінець зустрівся зі студентами, ректором Ігорем Пасічником та професорсько-викладацьким складом.

«Я б дуже хотів організувати делегацію викладачів Острозької академії, які поїхали б на Донеччину, щоб зустрітися зі старшокласниками. Це було б прекрасно, якби вони стали студентами цього славетного університету. Така внутрішня інтеграція буде яскравим свідченням того, що Україна – єдина, і нам не варто її ділити на схід і захід», – зазначив Дмитро Лубінець.

Традиційно дискусія з гостем відбувалася у форматі «запитання-відповідь». Студентів цікавило започаткування державних програм підтримки талановитої молоді, яка, на жаль, часто виїжджає за кордон у пошуках перспективного працевлаштування. Також говорили про роль молоді у розвитку українських міст і сіл, проблеми мовної політики в Україні, механізми припинення війни на сході країни тощо.

«Зараз Україна – це територія можливостей. Успіх передусім залежить від кожного з вас, від вашого бажання знайти себе і працювати на благо країни. Насправді обмежень для реалізації своїх цілей немає, вони можуть бути лише у наших головах. Потрібно вірити в себе. У Верховній Раді ми започаткували стажування для талановитої молоді. Тому всіх запрошую до співпраці», – закликав Дмитро Лубінець.

За найкращі питання студенти отримали у подарунок сувеніри від Дмитра Лубінця та ректора Ігоря Пасічника.