Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Життєві сценарії: почути голос свого серця

06.11.2019

Вірте в себе! Вірте в свої здібності! Без скромної, але розумної впевненості у своїх силах, ви не зможете бути успішним чи щасливим.
Норман Вінсент Піл

6 листопада на запрошення відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади представниками Національного університету «Острозька академія» було проведено низку методичних зустрічей та профорієнтаційних заходів із освітянами й молоддю Полонського краю. 

Уранці радо зустріла гостей Полонська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 на чолі з директором Валентиною Лапець. Галиною Гандзілевською, доктором психологічних наук, професором кафедри психології та педагогіки, координатором спеціальності «Початкова освіта» в НаУОА для учнів та педагогів закладу освіти було запропоновано техніки досягнення життєуспіху.

Творчу майстерню «Життєві сценарії: почути голос свого серця» Галиною Борисівною, за сприяння методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади у лекційній залі Будинку культури, було презентовано для педагогічних працівників художньо-естетичного циклу та школярів старших класів громади. На заході були присутні кореспонденти місцевого інформаційно-аналітичного тижневика «Сьогодення громади». У ході нетрадиційної зустрічі було проведено лекцію із використанням тренінгових елементів, психологічних вправ, психодраматичних технік, до яких радо долучалися як учнівська молодь, так і вчительська спільнота з усіх терен Полонщини. Цікавими до перегляду були відеоматеріали про бар’єри і ресурси успішної реалізації життєвого задуму, досягнення вершинного розвитку у акмеперіоді особистості. Було детально представлено спеціальність «Початкова освіта», її унікальність в Острозькій академії та показано зв’язок між нею та сучасною реформою української школи, продемонстровано перспективи для працевлаштування фахівців цієї галузі.

Назар Мартинюк, співробітник НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара», президент Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин НаУОА розповів про співпрацю освітян Полонщини із Національним університетом «Острозька академія» за підтримки Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в напрямку реалізації довготривалого мистецького проекту «Митці рідного краю». Очільником студентсько-аспірантського об’єднання за допомоги відповідей присутніх в залі, у форматі «мозкового штурму», було зроблено акцент на особливостях дослідження біографії людини (біографістики) та представлено процес наукової діяльності як своєрідний та виправданий вияв творчості.

Гарним подарунком для учасників заходу був танець «Намалюю тобі зорі» у виконанні учнів Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 (художній керівник Людмила Козирська).

Подяками за багатолітню плідну співпрацю в галузі навчання і виховання дітей та молоді, пропаганду національно-патріотичного виховання, активну громадську позицію та з нагоди 50-річчя методичної служби Полонщини було відзначено головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Оксану Штабу та вчителя-методиста Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, голову методичного об’єднання педагогів художньо-естетичного циклу Тетяну Приймак. Для інноваторів-професіоналів методичної діяльності було вручено ювілейні фотоальбоми, присвячені 25-річчю НаУОА, книги-подарунки від НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» (Інституту ці книги були передані НТШ в Америці).

У ході поїздки також велись перемовини про проведення науково-методичних зустрічей педагогів Полонської міської об’єднаної територіальної громади на базі Національного університету «Острозька академія».

По завершенню офіційної частини усі охочі мали змогу відвідати екскурсію відділом історії фарфору Полонського історичного музею, яку провів учень 11 класу Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Назар Приймак.

Висловлюємо щиру подяку відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради та його методичному кабінету за гостинність, відкритість до співпраці, якісний та професійний супровід усіх проведених подій.

Окремі із світлин надано редакцією тижневика "Сьогодення громади" (м. Полонне, Хмельницька область)