Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Виставка художніх робіт «Кольорові сни Ані»

06.02.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 6 лютого відбулося відкриття виставки «Кольорові сни Ані» юної художниці острожанки Анни Ярмолюк.

У 2017 році у дівчинки з’явилося хобі: на зимових канікулах вона спробувала малювати. Спочатку малюнки були на звичайному ксероксному папері. Однак після першого намальованого дерева сакури, захотілося працювати все більше, і більше. Так, юна мисткиня не встигла помітити, як нове хобі стало улюбленою справою. З часом вона перейшла на професійний папір, шукала свою техніку, малюючи різними фарбами. Але найбільшу кількість малюнків все ж створювала фарбою гуаш.

«Скажу лише те, що до художньої школи не ходжу, малюю для себе та тішу рідних. Думку, яку можна висловити у письмі, я переношу на папір. У підсумку виходить і фантастика, і трішки казки, якої не вистачає у житті. Із уже намальованих двохста картин – природа і пейзажі»,  – відгукується про свою творчість Анна.

Юна художниця брала участь у XXII регіональному конкурсі «Атомна енергетика і ми» на тему «Мирний атом Хмельницької АЕС» в місті Нетішині, де виборола 2 місце у номінації дитячої творчості. Наступного року на тому ж конкурсі дівчинка знову здобула 2 місце. І ще досягненням Анни була участь у районному конкурсі «Люби і знай свій край». Малюнок із зображенням замку князів Острозьких  (вежі дон-жон XIV ст.) зайняв 1 місце.

«Анна малює свій настрій. Той факт, що вона створює таку велику кількість робіт говорить про те, що дівчинка дійсно має хист до малювання. Вона сама вчиться малювати, переглядає різні майстер-класи онлайн, їй цікаво самій відкривати живопис», –  розповідає директор Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк.

Запрошуємо усіх цінителів живопису відвідати виставку робіт, яка триватиме до 31 березня в головному корпусі Острозької академії (2 поверх).