Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Лекція для студентів факультету міжнародних відносин від Оксани Сироїд

05.12.2019

До Національного університету «Острозька академія» п'ятого грудня завітала українська політикиня та юристка, народна депутатка, лідерка політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», колишня віце-спікерка Верховної Ради України Оксана Сироїд.

Гостя прочитала інтерактивну лекцію для студентів факультету міжнародних відносин «Хто сказав: «Немає альтернативи?». Оксана Сироїд дискутувала з молоддю, чому українські студенти виїжджають за кордон і часто хочуть там залишитися замість того, аби бути тут і розвивати власну країну.

«Наша сила в нас самих. Нам потрібно навчитися не просити допомоги в когось, адже кожна країна думає винятково про свої інтереси. Ми маємо допомогти собі самі, вірити у свої сили й ефективно використовувати власні ресурси. Запам'ятайте, що союзники є в сильних, а в слабких — лише покровителі. Нам треба всім разом дорослішати. Я кажу це вам, адже переконана, що серед вас є ті, які будуватимуть світовий безпековий порядок», — звернулася до студентів Оксана Сироїд

Також лекторка під час бесіди закцентувала увагу на геополітичних питаннях України, історичному дискурсі, проводила чіткі порівняння дій провідних гравців на геополітичній карті світу впродовж XX ст. та їх наслідки для нашої держави. Разом зі студентами аналізувала чинники й передумови, які призвели до військових дій на території України вже у XXI ст.

«Приїзд до Острозької академії таких яскравих особистостей, як Оксана Сироїд — це завжди подія, що надихає і вкотре переконує у світлому майбутньому України. Люди з політики, які так чітко називають речі своїми іменами, є рушійною силою перетворення нашого суспільства на прогресивну і сучасну націю. Лекція пані Сироїд була позбавлена веселкових ілюзій, сповнена реалізму та прагматичного погляду на політичні й суспільні процеси сьогодення. Утім — неймовірно мотивуючою та динамічною. Особисто мене, а я впевнений, і моїх колег також, вона підштовхнула на роздуми, показала процеси під іншим кутом такими, в яких кожна особистість є творцем своєї долі і майбутнього України. Я дуже вдячний за те, що пані Сироїд знаходить час та сили для просвітницької діяльності серед студентства. Це значний внесок з її боку у формування прогресивної частини суспільства, яка має взяти на себе відповідальність у збереженні та реформуванні нашої держави. Саме такі заходи руйнують радянське світосприйняття і формують нове, свідоме громадянське суспільство. Я вірю, що всі зміни починаються в голові», — поділився враженнями від лекції студент-третьокурсник факультету міжнародних відносин Роман Кіценко.