Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники Острозької академії взяли участь в 12-му міжнародному форумі «Європа-Україна»

04.02.2019

У польському місті Жешув 24-25 січня відбувся 12-й міжнародний форум «Європа-Україна», який присвячений обговоренню важливих питань співпраці України та Європейського Союзу в сфері економіки, політики, безпеки, культури. Участь в ньому на запрошення компаній Greygoose Outsourcing та Foreign Personnel Service, які були організаторами HR Days в рамках форуму,взяли представники Національного університету «Острозька академія»: Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи, Галина Гандзілевська, доцент кафедри психології та педагогіки, Ігор Гущук, завідувач кафедри громадського здоров’я та Богдан Сітарський, студент другого курсу спеціальності «Політологія». Зокрема, в рамках сесії HR Day Богдан Сітарський ознайомив учасників форуму із результатами соціального дослідження «Соціальний профіль українського трудового мігранта». Галина Гандзілевська презентувала результати емпіричного дослідження особливостей соціокультурної адаптації українських емігрантів та технікиїх психологічної підтримки. Ігор Гущук взяв участь в якості модератора в панельній дискусії «Навколишнє середовище та його збереження як чинник міжнародної співпраці». Дмитро Шевчук долучився в якості експерта до дискусії, присвяченої економічним, соціальним та освітнім аспектам трудової міграції.

Крім того, представники НаУОА мали можливість відвідати та взяти участь в інших панельних дискусіях, присвячених, зокрема, виборам в Україні, питанням безпеки в Європі, економічної та освітньої співпраці в регіоні Центральної та Східної Європи.

«Форум «Європа-Україна» є одним із найбільших і значущих дискусійних майданчиків у регіоні. Тут збираються відомі політики, журналісти, науковці, економісти і обговорюють актуальні питання розвитку Європи та України. Цього року закономірно велика увага була присвячена гібридним загрозам та політичній ситуації в Україні. Однак не менш актуальною проблемою є українська трудова міграція. Саме на неї ми звернули особливу увагу, оскільки нещодавно Центр соціальних досліджень НаУОА провів опитування українців, які мають досвід працевлаштування за кородоном», — зазначив проректор за науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук

Варто зауважити, що під час проведення форуму кожного року вручається почесна нагорода «Карпатська Європа спільних цінностей». Це відзнака, якою нагороджують видатних особистостей або інституції з Польщі та України, котрі своєю працею сприяють просуванню європейських цінностей в Центральній та Східній Європі. Цього року одним із лауреатів цієї нагороди став почесний доктор Національного університету «Острозька академія» Ян Маліцький, директор Студій Східної Європи Варшавського університету.