Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Презентація фільму «Тарас. Повернення»

03.06.2019

До Національного університету «Острозька академія» 3 червня завітав український прозаїк, драматург, актор, режисер, телеведучий Олександр Денисенко з презентацією та показом фільму «Тарас. Повернення». 

Автором сценарію та режисером фільму є актор, літератор і режисер Олександр Денисенко. Його сценарій у 2012 році переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

«Тарас. Повернення» – це український фільм про період заслання Тараса Шевченка у Казахстані. За словами Олександра Денисенка, стрічка є переможцем четвертого конкурсного відбору Держкіно. Фільм розповідає про Тараса Шевченка на засланні, перед самим його звільненням з солдатщини. Сюжет фільму побудований на історії переслідування Шевченка агентами царської таємної поліції – «Охранки» у найтяжчі для нього останні тижні перебування в Новопетрівській фортеці на Мангистау (Казахстан).

Автор  розповів, що  основний меседж фільму – знайти щось нове у звиклих історіях, показати закостенілий образ з кардинально іншої сторони.

«Особисто для мене ще зі школи Тарас Шевченко був символом України, боротьби, нелегкої долі. Його образ був занадто ідеалізованим. Я ніколи не думала про нього як, про живу людину. Хоча в його віршах неймовірно багато життя, та чомусь я ніколи не замислювалась  про те, що такого пережив поет, щоб ці рядки написати. Фільм справив на мене велике враження. Шевченко, як людина, став набагато ближчим і зрозумілим. Перші хвилини я не могла говорити, а потім прийшов жаль, що фільму немає в прокаті, і його не побачать мої друзі. Сподіваюся,  це зміниться», – ділиться враженнями від перегляду студентка факультету міжнародних відносин Анастасія Верховецька.