Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віктор Андрусів розповів, якою буде Україна у 2030 році

02.12.2019

У Національному університеті «Острозька академія» другого грудня відбулася зустріч із виконавчим директором «Українського інституту майбутнього» Віктором Андрусівим. Гість також презентував книгу «Візія України 2030».

Український інститут майбутнього – це незалежний аналітичний центр, що прогнозує зміни та моделює можливі сценарії розвитку подій в Україні, надає компетентну оцінку українським подіям, формулює практичні рекомендації до дій, пропонує ефективні рішення, надає майданчик для дискусій на актуальні теми. Головна мета − проектування успішного майбутнього України через експертні дослідження та дискусії, які стимулюватимуть прийняття якісних політичних рішень у внутрішній та міжнародній політиці.

«Цей аналітичний центр ще зовсім молодий, адже йому лише три роки. Наше завдання − працювати з майбутнім. У вашій реальності сьогодні неможлива ядерна війна, для вас це якась нісенітниця. Нічого неможливого в цьому насправді немає. Для того, щоб працювати з майбутнім не потрібно говорити про гороскоп чи гадання, це розмова про сценарій. Ви створюєте різні сценарії того, як можна діяти. Коли ви проаналізуєте всі ці сценарії, тоді зможете щось спрогнозувати. Власне, для розробки таких сценаріїв був створений наш інститут», − розповів Віктор Андрусів.

Основним продуктом аналітичного центру є доповіді. Тему доповіді повністю вивчають експерти і пропонують рекомендації. І вже після цього депутати, політики починають розробляти документи, державні програми, щоб вирішити поставлені завдання.

«Я вам дуже рекомендую читати наші доповіді, книжки про загальний розвиток людини, суспільства тощо. Читаючи доповідь, ви стаєте експертом. Також можете прочитати нашу доповідь про «Північний потік-2», − зауважив пан Віктор.

Автор вище зазначеної книги Віктор Андрусів розповів про те, яким буде світ у 2030 році, яке місце у ньому може посісти Україна та як розвиватимуться більшість сфер нашого життя: економіка, політика, національна безпека, освіта тощо.

«Візія України − це маленька частина великого документа − Стратегії України до 2030 року. Ми вирішили, що Україна повинна мати свою економічну стратегію, за допомогою якої можна прогнозувати використання ресурсів. Україна може стати органічним супермаркетом продуктів, тому що зростає запит саме на органічну продукцію. Якщо говорити про ресурси, то не потрібно за щось триматися, зберігати. Ми повинні використовувати це як поштовх для подальшого розвитку», – підсумував Віктор Андрусів.