Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Vivat першокурсникам Острозької академії!

01.09.2019

Урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти — Інавгурація-2019 відбулася у Національному університеті «Острозька академія» першого вересня. Цьогоріч здобувати освіту у першому вищому навчальному закладі Східної Європи будуть понад п’ятсот юнаків і дівчат з усіх куточків України.

Святкове дійство розпочалося з урочистого молебня у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького до початку нового навчального року.

«Найщиріші, найтепліші, найсолодші привітання вам, дорогі першокурсники! Ви обрали Острозьку академію, де рівень освіти відповідає світовим вимогам. Саме тут пройдуть ваші найкращі юнацькі роки. Наша мета — сформувати з вас справжніх інтелігентів, які будуть служити на благо України», — зазначив у своєму привітанні ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник.

За традицією, участь у заході взяли театралізовані герої: князь Василь-Костянтин Острозький та княжна Гальшка Острозька, відомий військовий, державний та релігійний діяч Федір Острозький. Серед почесних гостей — Директор Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, доктор філологічних наук, професор, дійсний академік Академії наук України, голова Наглядової ради НаУОА, академік Острозького академічного Братства Микола Жулинський, протектор Національного університету «Острозька академія», член Наглядової ради НаУОА, Академік Острозького академічного Братства, кандидат економічних наук Роман Василишин, голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, народний депутат України Роман Іванісов, а також міський голова Острога Олександр Шикер.

«У мене є дві найдорожчі дороги — це рідне село і Острог. Я сюди їду, як на велике свято не лише своє особисте, а й всієї України. Ми маємо унікальний заклад вищої освіти — Острозьку академію, з відродженими патріотичними традиціями. Ми щасливі, що у незалежній Україні можемо дати освіту, яка базується на національних цінностях і пріоритетах. Саме ви будете творити майбутнє України і нове її обличчя. Нехай ваші дороги завжди будуть приємні і радісні», — звернувся до першокурсників Микола Жулинський.

У присутності професорсько-викладацького складу, гостей свята першокурсники дали обіцянку спудея Острозької академії, а також отримали у подарунок першокнигу— Біблію.

«Нехай зустріч в Острозькій академії, що об'єднала серця з різних куточків України в єдиний ритм, надихає нас на плідну працю на благо нашої України у цьому великому студентському вулику», — зазначила у своїй промові першокурсниця економічного факультету Анна Матласевич.

Обіцянку дали й викладачі, які минулого року захистили свої дисертації. Когорта науковців Острозької академії поповнилася двома докторами і двома кандидатами наук.

Також усі першокурсники, тримаючись за руки, пройшли символічним шляхом Острозької академії.

Церемонія Інавгурації завершилася урочистим введенням першокурсників до храму науки — Національного університету «Острозька академія». Згодом для першокурсників проводили перші в їхньому житті інавгураційні лекції.

Крім цього, усі охочі мали можливість відвідати тематичну виставку «Прогулянки живописним Острогом» у мистецькій галереї університету.