Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітали випускники

01.06.2019

І знову до Альма-матер повертаються випускники з усіх куточків України – у Національному університеті «Острозька академія» першого червня відбулася зустріч випускників. Згадати студентські роки, поспілкуватися з викладачами-наставниками та одногрупниками приїхало чимало колишніх студентів з різних факультетів.

На початку заходу для охочих випускників директор Музею історії Острозької академії, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії НаУОА Анастасія Хеленюк провела екскурсію університетом. Наприкінці екскурсії Анастасія Хеленюк зауважила:

«Насправді для мене такі екскурсії є дуже емоційними і ностальгійними. Бо я теж тут навчалася і щороку, проводячи екскурсії, бачу знайомі обличчя і згадую своє студентське життя. Ми дорослішали в ті часи, коли відроджувалася Острозька академія».

Традиційно випускники мали можливість поспілкуватися із ректором університету, професором Ігорем Пасічником,  який розповів про те, що змінилося в навчальному закладі за останні декілька років, поділився планами, які професорсько-викладацький склад університету має на меті реалізувати в майбутньому.  

«Я, декани ваших факультетів, ваші викладачі завжди чекають цієї зустрічі. Радіємо, що ви до нас завітали. Ми з приємністю слідкуємо за досягненнями наших випускників, які займають високі посади не тільки в Україні, а й за кордоном. Також пишаюся і тим, що великий відсоток від професорсько-викладацького складу Острозької академії сьогодні становлять наші випускники», – не приховуючи свого розчулення і радості від побачення зі своїми студентами-дітьми, зазначив Ігор Демидович.

Згодом колишні спудеї відправилися на зустріч із деканами факультетів згадати студентські роки та поділися власним досвідом.

«На мою думку, Острозька академія – це спосіб мислення. Це певний міст, що поєднує минуле з майбутнім. Сьогодні я відчуваю ностальгію, а також гордість за те, що я був частиною тієї історії.  Двадцять п’ять років для Острозької академії – це дуже потужний старт, але попереду більш глобальні проекти, більш глобальний замах, круті навчальні програми та зміни загалом», – зауважив випускник Станіслав Петрів.

Своїми враженнями та мотиваціями також ділиться випускниця факультету романо-германських мов Іванна Мартинів:

«Після Конвокації я приїжджаю в Острог фактично щороку, і постійно тут відбуваються якісь приємні зміни. Нові спеціальності, розширення території  – це дуже тішить. Острозька академія для мене – це симбіозний символ мудрості, молодості, знань і проживання життя. Коли ми були студентами, то не дуже це усвідомлювали (у нас було багато інших справ), але зараз я розумію, що ми завжди були не такими, як всі. Трішки інакшими. Цього й бажаю сучасним студентам. Тут завжди було безліч можливостей, а зараз їх стає все більше. Користуйтеся ними! Кожним шансом, що дає вам академія і життя.  Усвідомте, що ви інші, будьте іншими, повертайтеся у рідні стіни через 5-10-20 років! Як би це пафосно не звучало, Острозька академія – це одне з найкращого, що може трапитися у житті».