Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

У Національному університеті «Острозька академія» відбувся І регіональний фестиваль культур народів світу

01.06.2019

Уперше в Острозькій академії відбувся фестиваль культур народів світу. Організацією фестивалю у рамках вивчення курсу «Культурологія» займалися студенти першого курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» під керівництвом заступниці декана факультету політико-інформаційного менеджменту, кандидатки філологічних наук, доцентки Юлії Маслової.

Захід був проведений з метою підвищення культурної освіченості та втілення здобутих під час курсу знань на практиці. Фестиваль - це своєрідна форма контролю для студентів, тож до організації першокурсники підійшли натхненно, виважено та з усією відповідальністю.

«На мою думку, цей фестиваль був чудовим кроком на шляху до вдосконалення нас як особистостей. Адже ми поповнили свої знання корисною та водночас цікавою інформацією впродовж підготовки до нього, також і під час його реалізації, слухаючи наших колег. Атмосфера була надзвичайною, кожен з нас почувався настільки вільно та невимушено, ніби у себе вдома, ми жартували, обмірковували важливі речі, дискутували, їли смачні круасани, піцу й суші, навіть співали пісні! Моєю країною була Франція і це не просто так, адже я давно хотіла дізнатися якомога більше інформації, бо мрію відвідати її. Завдяки фестивалю я змогла поринути у неймовірну атмосферу Франції і на мить навіть відчула себе француженкою», - поділилася враженнями студентка Ірина Приходько.

На цьому святкуванні були представлені різноманітні культури світу, представники як Західної так і Східної культур. Серед них такі країни як: Франція, Корея, Італія, Японія, Індія і, звісно, Україна. Усі учасники змогли проникнутися духом кожної з культур. У цьому їм неабияк допомогли прослуховування народних пісень, перегляд зразків кінематографу. Також значного колориту додали національні страви, так студенти змогли скуштувати запашні французькі круасани, італійську піцу, пасту болоньєзе та, наповнені японською культурою та традиціями, суші. Перебуваючи на цьому фестивалі, учасники та учасниці не лише здобули цінні знання, а й здійснили своєрідні віртуальні мандрівки до цих країн. Незабутнє враження студенти отримали від перегляду  відео про краєвиди Індії, яке раз і назавжди зруйнувало стереотипи про меншу привабливість цієї країни. Учасники ретельно продумали та подбали про представлення кожної з країн, дехто додав національних мотивів традиційним одягом, хтось парфумами, ароматерапією та постерами.

«Наша група Інс-11 мала проміжний модуль,у дещо незвичному для нас форматі - фестивалі. Ми презентували різноманітні культури. Кожен з нас перейнявся традиціями,ритуалами, специфікою, що представляли учасники. Фестиваль запам'ятався незвичними культурами,креативними презентаціями та надзвичайно веселим настроєм», - поділилася своїми враженнями учасниця фестивалю Аліна Жура.

Безперечно, фестиваль культур не був би повноцінним без дотику до мистецтва кожної з країн. Студенти мали нагоду дізнатися про найвизначніших представників творчої інтелігенції усіх представлених культур, від живопису імпресіоніста Едуарда Мане до корейського k-pop гурту BTS.

«Уперше ми започаткували проведення фестивалю культур народів світу зі студентами першокурсниками спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Захід проведено з метою популяризації культурного розмаїття світової спільноти, студенти мали можливість "на повні груди" вдихнути дух традицій та ознайомитися з ритуалами, національними стравами, музичними  й хореографічними особливостями. Заслуговує схвалення те, що студенти досить відовідально зреалізували основну ідею фестивалю, продемонстрували креативні можливості, організаторські здібності й командну роботу. Уважаю, що такі методи навчання допоможуть студентам краще розумітися у мультикультурному світі сьогодення», - підсумувала ініціаторка та ідейна натхнениця проведеного фестивалю Юлія Маслова.

Щиро віримо, що такий захід стане щорічною традицією. Сподіваємося, що долучаться до нього й представники інших університетів, громадських організацій та майбутні абітурієнти!