Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Випускниця Острозької академії Ірина Баковецька презентувала нову книгу «Пластилін»

31.10.2018

У Національному університеті «Острозька академія» 31 жовтня відбулася презентація детективу «Пластилін» Ірини Баковецької. Авторка є головою Рівненської обласної спілки письменників України, написала і видала поетичні збірки «Із ребра хаосу», «Write tomboy write! або якби Бенксі жив у місті Ра».

«“Пластилін” - надбання моїх пошуків. Ця книга такий своєрідний літературний феномен, тому що зачіпає питання і теми, які інші письменники у своїх творах оминають. Вона ламає стереотипи української літератури. Якщо чесно, я зовсім несерйозно ставилася до неї, і коли закінчила написання, то так, ніби заради жарту, кинула її кільком видавництвам на удачу. Підібрала спеціально такі собі недитячі видавництва відповідного спрямування, серед яких «П’яний корабель», «Люта справа». Від трьох, здається, прийшла відповідь, що текст сподобався, але із поясненнями, чому зараз не можуть її видати. І лише «Моноліт-Bizz», досі не відоме мені харківське видавництво, абсолютно несподівано для мене самої виявило бажання друкувати», – говорить Ірина Баковецька.

Роман авторки – це детективна історія із несподіваним фіналом. У творі описано багато тем, які мало висвітлені в сучасній українській літературі. Твір надзвичайно цікавий і динамічний за своєю структурою, легко читається і тримає у напрузі аж до самого фіналу.

У романі розповідається про молодого журналіста Віталіка Кекса, який відчуває постійне роздвоєння психіки. Він працює у місцевій газеті, пише новини, разом з тим він є іншою людиною у вільний час. Упродовж усього твору головного героя переслідують постійні внутрішні монологи і думки. Вони посилюються після того, як у місті сталося масове вбивство – у жахливій пожежі гинуть 11 його колишніх колег - медійників- і Кекс береться за власне розслідування.

Говорячи про твір Ірина Баковецька зауважує, що у написанні твору її багато у чому допоміг чоловік. Він допомагав із темами для сюжету, підказував деякі ідеї.

Існують і реальні прототипи героїв, наприклад, Віталій Кекс, хоча у житті вони зовсім інші. Щоб краще змалювати своїх персонажів, авторка постійно з ними спілкувалася. Ця книжка про «інших» людей, людей, яких не завжди сприймають у сучасному суспільстві.

Під час презентації усі охочі могли поставити запитання, а опісля придбати книжку з автографом і побажаннями від Ірини Баковецької.