Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Науково-практична конференція із громадського здоров’я в Острозькій академії

30.11.2018

У Національному університеті «Острозька академія» 29 листопада відбулася Міжнародна науково-практична конференція з питань розбудови системи охорони громадського здоров’я «Громадське здоров’я: проблеми та перспективи розвитку».

Учасників конференції під час відкриття зустрів з вітальним словом ректор НаУОА, професор Ігор Пасічник, який розповів гостям про історію Острозької академії та відкриття кафедри громадського здоров’я на базі університету. Також ректор зауважив, що присутні на конференції науковці та практики роблять неоціненний вклад у розвиток охорони здоров’я України.

У заході взяли участь доктори та кандидати наук, професори, старші викладачі, аспіранти, магістранти закладів вищої освіти — державної установи «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України»,  Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика,  Військової академії, директори медичних училищ та коледжів, державних установ, лікарі  приватних підприємств тощо. Географія учасників конференції охопила Житомир, Київ, Львів, Рівне, Луцьк,  Тернопіль, Дніпро, Кременець, Харків, Одесу, Запоріжжі, Херсон, Чернівці, Полтаву, Дубно, Острог.   

Під час пленарних та секційних засідань, учасники виступали з доповідями про фундаментальні та прикладні дослідження у сфері громадського здоров’я, профілактику захворювань та промоцію здоров’я, гігієну довкілля та медичну екологію, соціально-гігієнічний моніторинг, оцінку медико-екологічних ризиків, менеджмент в охороні громадського здоров’я, біобезпеку, психічне здоров’я, нормативно-правове забезпечення системи охорони громадського здоров’я, кадрову політику у сфері громадського здоров’я, проблемні питання на шляху розбудови системи охорони громадського здоров’я.

В рамка  науково-практичної  конференції було проведено  пленарне засідання та п’ять  секційних засідань:

«Гігієна довкілля, медична екологія, соціально-гігієнічний моніторинг, оцінка медико-екологічних ризиків»; «Психічне здоров’я»; «Промоція здоров’я, фізична культура, фізична реабілітація»; «Медичне право, біоетика, кадрова політика у сфері громадського здоров’я»; «Менеджмент в охороні громадського здоров’я. Ефективна реалізація та розвиток людського капіталу»;

та два круглих столи: «Промоція здоров’я – проблеми комунікації та їх вирішення» та «Економічна оцінка вартості людського життя».

Конференцію організувала та проводила кафедра громадського здоров’я НаУОА. Також  співорганізаторами та учасниками виступили представники  з Польщі, Білорусі, Канади та США.

За підсумками роботи конференції та секційних засідань підготовлено проект Резолюції щодо покращення та оптимізації заходів по реформуванню національної системи охорони здоров’я  на різних рівнях управління (місцевому, обласному, регіональному, національному).  А також виданий збірник тез наукових доповідей, який, разом з програмою заходу,  буде опублікований в   електронному форматі на офіційному сайті Національного університету «Острозька академія».