Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти факультету міжнародних відносин відвідали презентацію "України дипломатичної"

10.12.2018

28 листопада 2018 року представники Молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин ‒ студенти факультету міжнародних відносин Національного університету "Острозька академія" відвідали презентацію 19-го щорічного наукового збірника "Україна дипломатична" та видань однойменної серії Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв, що відбулася у Великій конференц-залі Національної академії наук України. Гостями презентації, крім "острозької делегації" стали понад 200 осіб, серед яких – 40 представників іноземних посольств і міжнародних організацій, акредитованих в Україні, представники та ветерани української дипломатичної служби, вчені та журналісти.

Бібліотека НаУОА має всі випуски "України дипломатичної" та інші видання ГДІП, які постійно стають у нагоді викладачам та студентам, особливо тим, що навчаються на факультеті міжнародних відносин. Новий 19-й випуск видання на 864 сторінках містить 65 публікацій, серед яких статті представників дипломатичного корпусу та українських дипломатів, наукові дослідження про сучасний стан та історію міжнародних відносин, досвід української дипломатії. Важливим для дослідження історії дипломатії буде й публікація документів з історії дипломатії 1918 року. Цікавим джерелом для дослідника, базованим на серйозному науковому підґрунті, стануть вміщені у щорічнику 20 публікацій дипломатів про двосторонні відносини України з країнами світу.

Студенти змогли почути думку про видання та актуальні проблеми зовнішньої політики України віце-президента НАН України Сергія Пирожкова, генерального директора ДП "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв", члена правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин Павла Кривоноса; дуаєна дипломатичного корпусу, Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадова, голови Представництва НАТО в Україні Александера Віннікова, міністра закордонних справ України (2007–2009) Володимира Огризка, Надзвичайного і Повноважного Посла Арабської Республіки Єгипет в Україні Хоссам Ельдіна Алі, головного редактора щорічника Анатолія Денисенка, голови правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин доктора історичних наук Ірини Матяш, в.о. міністра закордонних справ України (2009), президента Української асоціації зовнішньої політики Володимира Хандогія, ветерана дипломатичної служби Володимира Чорного, директора представництва Фонду Ганса Зайделя в м. Києві Данієля Зайберглінга, членів редакційної колегії, ветеранів дипломатичної служби Юрія Богаєвського та Ігоря Турянського.

Після урочистої частини відбувалось вільне спілкування присутніх.

Наприкінці було зроблено пам’ятні фото острожан з генеральним директором ДП "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв", членом правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин Павлом Кривоносом та членами Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин на чолі з головою правління проф. Іриною Матяш.