Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти НаУОА дізналися про особливості пошуку роботи та складання резюме

24.10.2018

Семінар про аспекти пошуку роботи, написання резюме та специфіку поведінки під час співбесіди відбувся в Острозькій академії 23 жовтня. Лектором виступила начальник відділу активної підтримки безробітних Острозької міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості Людмила Вус-Столярчук.

«Я закінчила Острозьку академію у 2006 року, за освітою – економіст. Якщо виникають труднощі із пошуком роботи, слід пам’ятати, що є можливість звернутися до Центрів зайнятості у будь-якому куточку України. У нашій компетенції – пошук роботи, підбір вакансій та підвищення кваліфікації, освоєння нової професії», – розповідає спікерка.

За словами фахівця, особливо актуальними сьогодні на ринку праці є робітничі професії. Серед хлопців найпопулярнішою є робота офіціанта, бармена, а серед дівчат – перукарська справа, послуги майстра манікюру та візажиста.

За словами Людмили Вус-Столярчук, є різні способи пошуку роботи:

  • - звертатися в агентства пошуку роботи;
  • - звертатися до знайомих, друзів, колег;
  • - розмістити резюме на спеціалізованих сайтах.

Особливості написання резюме:

  • - вказувати реальний досвід;
  • - відповідність написаного про себе дійсності;
  • - стислий обсяг;
  • - грамотність та дотримання форми;
  • - описане має відповідати чітко поставленій меті;
  • - зосереджуватися на досягненнях.

Окрім цього, учасники консультпункту дізналися і про можливості підвищення кваліфікації та навчання, а саме про курси від Рівненського центру професійної і технічної освіти.

Нагадаємо, що консультпункти в Острозькій академії відбуваються регулярно у рамках співпраці Острозького міськрайонного центру зайнятості із відділом працевлаштування студентів НаУОА.