Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозьку академію завітав Сергій Гридін

23.11.2018

Національний університет «Острозька академія» 22 листопада відвідав Рівненський письменник Сергій Гридін. Він є відомим автором низки книг для дітей та  підлітків. Під час зустрічі письменник презентував студентам свої творчі доробки та розповів про  творчий шлях.

«Я зрозумів, що я письменник у той момент, коли в невеличкому містечку на Львівщині під час презентації книжки (а мав я тоді її тільки одну) дуже серйозна дівчинка років десяти спитала у мене, чи знав я особисто Лесю Українку! Я очманів, але одразу з гордістю відчув себе причетним до племені творців літератури»,  – поділився спогадами Сергій Гридін.

 Свою першу книгу письменник написав для сина. Називалася вона «Федько, прибулець з Інтернету». Ця книга про хлопця Сашка, який дуже багато часу проводив за комп’ютером. Але головним героєм цієї історії, без сумніву, є симпатичний і кмітливий вірус Федько, чиї емоції не лише чути у барвистій мові, але й видно завдяки зміні кольору його шкіри. У книзі багато гумору і пригод, а герої незвичайні та яскраві.

 «Дитячі книжки писати простіше, бо всі ми колись були дітьми і пам'ятаємо себе якраз у дитячому віці. А підлітки змінюються весь час і змінюються із часом. І тому писати підліткові книжки найважче», – зауважив під час заходу Сергій Гридін.

Ще однією цікавинкою для підлітків, за словами автора, стала книга «Не такий», що викликала надзвичайний резонанс. Багато говорили про те що автор написав не правильно і не так, як треба писати для дітей. Після цієї книги у світ вийшли ще дві «Не зрозумілі» і «Не ангели». Ці історії про стосунки батька і сина.

Крім дитячих книг Сергій Гридін ще є автором книги про війну на Донбасі «Сапери». Автор знає цю війну як командир саперного взводу.

«Ця повість може вразити  правдивими деталями і неприкрашеною правдою, яку бачить тільки письменник. Не варто шукати в «Саперах» банальну правду фактів. Усі події і герої повісті — вигадані. У ній правда життя на війні», – розповів автор.

Наприкінці зустрічі студенти ставили письменнику різноманітні питання та ознайомилися ближче з його книгами.