Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії школярів вчили основ програмування

17.10.2018

У Національному університеті «Острозька академія» 16 жовтня відбувся Code.Day() – день програмування для школярів. Захід проводився в рамках тижня кодування ЄС, спрямованої на реалізацію подій у сфері програмування для дітей та молоді.

На практичному занятті викладач кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій Юрій Клебан ознайомив учасників з основами програмування на мові C# (Сі-шарп). Після чого школярі мали змогу самостійно розв'язувати задачі з програмування.

«Метою події є ознайомлення школярів із основами програмування на платформі .NET та формування у них розуміння сучасних інформаційних технологій»,  – зауважив Юрій Клебан.

До проекту долучилися школярі з Острозького району (с. Межиріч, с. Оженин, с. Хорів, с. Стадники, с. Країв, с. Бродів), а також  учні Острозьких шкіл.

Наприкінці Code.Day() школярі отримали сертифікати про участь у заході.

До слова, Братство спудеїв НаУОА спільно з викладачем Юрієм Клебаном виграли грант «Meet and Code». Захід  проводився за фінансування корпорації SAP. В Україні «Meet and Code» реалізовується разом із Ресурсним центром ГУРТ,  який є партнером Глобальної мережі TechSoup.